Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ніякої приватності: 17-річний хлопець півтора роки живе у потягах

Важливо

17-річний Лассе Столлі з Німеччини вже півтора роки живе у потягах. Він подорожує всією країною й ночує у вагонах. За цей час підліток проїхав понад 500 тисяч кілометрів. Хлопець працює програмістом, але батьки все ж таки допомагають йому покривати витрати на подорожі.

Про це розповідає Business Insider.

Підліток зважився на життя цифрового кочівника після закінчення школи. Він надихнувся документальними фільмами про подорожі, кинув навчання та продав усі речі, які не міг взяти із собою.

Ідею сина батьки спочатку сприйняли скептично, але потім йому вдалося їх переконати. Відтоді Лаосе проїхав Німеччиною понад 500 тис. км. Зокрема, він побував на курортах острова Рюген і на Цугшпітце — найвищій точці на території Німеччини (2 962 м). Серед закордонних напрямків Лассе у 2023 році – Стамбул. Про свої він пригоди розповідає у своєму блозі.

Вранці німець обирає, куди попрямувати, керуючись прогнозом погоди та своїм настроєм. Найчастіше Столлі вирушає у туристичні райони або великі міста.

Фото – Lisa-Sophie Kempke für Business Insider

“Перші місяці були важкими, і мені довелося багато чого навчитися, щоб зрозуміти, як усе це взагалі працює”. У той час Столлі ледве міг спати в поїзді ночами, тому вдень його постійно хилило в сон. Він запізнювався на рейси та погано орієнтувався на незнайомих станціях у темний час доби.

На сьогодні хлопець вже навчився подорожувати з мінімальними зручностями – ноутбук, навушники, предмети гігієни та трохи одягу. Він вручну пере білизну в раковинах у залах очікування та приймає душ у громадських басейнах.

Речі, які хлопець має із собою: рюкзак об’ємом 36 літрів, чотири футболки, дві пари штанів, шийна подушка, плед, засоби гігієни та ноутбук, на якому він працює.

“Приватності життя у потягу взагалі не існує. Але при цьому у мене набагато більше свободи, і я можу щодня вибирати, куди я хочу поїхати, чи то в Альпи, чи у велике місто, чи на море. У цьому жодних обмежень”, – ділиться Столлі.

Фото – блог “Життя у потязі” (leben-im-zug.de)

Рік проживання в потязі обходиться підлітку приблизно 10 тис. євро. Їжу він купує у продуктовому магазині або в буфеті залу очікування на великих станціях. Найдорожче придбання – безлімітна карта Bahncard 100 першого класу з терміном дії один рік. За неї Столлі дав 5888 євро. Підліток утримує себе, розробляючи програми для німецьких стартапів. При цьому батьки продовжують підтримувати сина грошима. Також він має медичну страховку.

Фото – блог “Життя у потязі” (leben-im-zug.de)

Столлі планує досягти повної фінансової незалежності. Він мріє заробляти на співпраці з операторами залізниць та виробниками поїздів. Лассе зазначає, що міг би давати їм зворотну реакцію на основі своїх подорожей.

Як розповідало раніше BitukMedia, житель Шотландії продав всі речі, залишив домівку і вирушив у пішу подорож завдовжки 25 тис. км. Це шлях вздов узбережжя Великої Британії. Колишній армієць дорогою зустрів кохання і знову відкрив для себе країну.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі