Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ветеран продав все заради пішої подорожі і зустрів кохання

Важливо

Житель Шотландії продав всі речі, залишив домівку і вирушив у пішу подорож завдовжки 25 тис. км. Це шлях вздов узбережжя Великої Британії. Колишній армієць дорогою зустрів кохання і знову відкрив для себе країну.

Про пригоди чоловіка розповідає Daily Record.

26-річний шотландець Деніел Макніл почав служити в армії у 2012 році. Але вже за п’ять років його підвело здоров’я – чоловік був змушений звільнитися через аутоімунне захворювання. Хвороба вразила стегно та хребет. Макніл потребував лікування. “Після звільнення у мене почалася депресія, тривога та суїцидальні думки. Я пристрастився до наркотиків та алкоголю”, — згадує він.

На допомогу прийшла ветеранська благодійна організація. Не без участі її фахівців Деніел зміг вийти виз депресії і позбувся шкідливих звичок. Здавалося, що життя налагодилося. Але вже невдовзі через локдаун чоловік втратив роботу.

У той доленосний період знайомий розповів колишньому армійцю про піші походи і тим самим надихнув вирушити у подорож. Перед стартом у березні 2021 року Деніел продав все своє майно та залишив будинок. Через два місяці після початку походу, вже влітку, він зустрів дівчину на ім’я Шарлотта Брук, яка пройшла з ним за маршрутом чотири дні.

Фото – Daniel McNeil, Charlotte Brook

Шарлотті так сподобався похід, що вже невдовзі вона покинула роботу і приєдналася до Деніела. “Я ніколи не думала, що зроблю щось подібне у своєму житті. До цього я б навіть не зарахувала себе до шанувальників піших прогулянок або походів. Але це, напевно, найкраще, що я колись робила у своєму житті”, – розповіла дівчина. Каже, спершу було фізично не просто, але поступово вона втягнулась.

Відколи шотландець вирушив у подорож він пройшов Гебридські острови. Протягом останнього року вже разом з Шарлоттою вони досліджували Шотландію, побували на Оркнейських островах, пройшли через Стерлінг, Перт, дісталися Единбурга і готуються перетнути кордон з Англією. За словами Деніела, похід перевершив усі його очікування. “Це одна з найкращих пригод у моєму житті. Не лише через пейзажі, швидше, через людей. Усі були неймовірно добрі до нас. Наприклад, багато хто пригощає нас гарячою їжею і пускає переночувати”, — сказав він.

Обидва – і Деніел, і Шарлотта – протягом своєї своєї подорожі країною збирають кошти для благодійних фондів. Він – для ветеранського, що свого часу “повернув його до життя”. Вона – для фонду допомоги жінкам – жертвам домашнього насильства. 

Як повідомляло раніше BitukMedia, двоє британських ветеринарів подорожують світом у машині швидкої допомоги, яку вони придбали на eBay. Пара Лоуренса Доді та Рейчел Ніксон разом зі своїм собакою в дорозі вже близько року. В їхніх планах відвідати понад 50 країн світу. А ще –  встановити світовий рекорд Гіннеса на найдовшу навколосвітню подорож у швидкій.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі