П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Навколо світу на “швидкій допомозі” – пара ветеринарів затіяла незвичайну подорож

Важливо

Двоє британських ветеринарів подорожують світом у машині швидкої допомоги, яку вони придбали на eBay. Пара Лоуренса Доді та Рейчел Ніксон разом зі своїм собакою в дорозі вже близько року. В їхніх планах відвідати понад 50 країн світу. А ще –  встановити світовий рекорд Гіннеса на найдовшу навколосвітню подорож у швидкій.

Про це розповідає CNN.

Пара вирушила у глобальну подорож в жовтні 2021 року. Вони пересуваються з країни в країну на колишній машині швидкої допомоги — білому Land Rover Defender із зеленими та флуоресцентно-жовтими смугами. За медичною допомогою до них ще жодного разу не звертались. Але в тих місцях, де вони проїжджали, на незнайомий автомобіль завжди витріщаються. 

Доді та Ніксон, обидва ветеринари, шукали автомобіль, який можна було б переобладнати в автофургон і подорожувати світом. На машину швидкої допомоги вони випадково натрапили на eBay (найбільшому у світі інтернет-аукціоні) ще у 2018 році.

“Початковий план не полягав у тому, щоб купити машину швидкої допомоги або спробувати встановити світовий рекорд або щось таке”, — пояснює Доді. Каже, що шукали зручний автомобіль для подорожей і закохалися в машину швидкої допомоги та її зовнішній вигляд. Але придбане авто функціонально все ще залишалось машиною швидкої допомоги разом з ношами.

Дізнавшись про спробу встановити рекорд найдовшої відстані, пройденої на пожежній машині, Рейчел Ніксон зацікавилась аналогічним варіантом, але на швидкій. Виявилось, що офіційно ніхто ще не намагався зробити це. Пара зв’язалась з Книгою рекордів Гіннеса. Там ветеринарам висунули кілька принципових умов. Їхній автомобіль мав зберігав здатність функціонувати як машина швидкої допомоги (навіть якщо він не буде використовуватися як автомобіль швидкої допомоги) і що він, як і раніше, зовні нагадуватиме швидку.

Пара дотрималась рекомендацій при розробці внутрішнього планування автофургона. Місця для плити, холодильника та інших необхідних речей їм вистачило.

Відтоді як пара залишила батьківщину, вони побували вже в 24 країнах. “Головний водій” в парі – Рейчел. 20 тис. обов’язкових кілометрів, визначених Книгою рекордів, вже давно пройдено, але подорожні, за їхніми словами, зупинятись не згодні.

З ними разом подорожує світом спрингер-спанієль Пеггі Сью. “Може, їй і 10, але вона думає, що їй два, — каже Доді. – Вона може бігати цілий день. А якщо їй треба сидіти у фургоні цілий день, вона може сидіти”. Доді та Ніксон абсолютно не шкодують про те, що взяли з собою Пеггі.

Доді та Ніксон ділились історіями своїх подорожей у своєму онлайн-блозі. Початковий маршрут “справжньої навколосвітньої подорожі” – через Середню Азію до Росії, а потім до Північної Америки – довелось змінити. Вплинули війна в Україні, конфлікт між Азербайджаном та Вірменією, загальнонаціональні протести в Ірані, закриті через ковідну пандемію деякі кордони в Центральній Азії.

Тепер пара планує ненадовго повернутися до Великої Британії на початку наступного року. Перш ніж відправити машину швидкої допомоги до Галіфакса в Канаді і проїхати Панамериканським шосе, найдовшою дорогою у світі, до Аргентини. Їхнім кінцевим пунктом призначення стане “Ліверпуль” — футбольна команда з Монтевідео, Уругвай, з тією самою назвою, що й команда їхнього рідного міста у Великій Британії.

Доді та Ніксон кажуть, що люди, яких вони зустріли на своєму шляху, і досвід, який вони здобули, запам’ятається їм найбільше. “Зрештою, гроші закінчаться”, — каже Ніксон, пояснюючи, що вони встановили собі денний бюджет у розмірі близько $26 і планують знайти тимчасову роботу, коли будуть у Великій Британії. “Якогось моменту нам потрібно буде подумати про те, щоб повернутися і завести сім’ю”, — додає Лоуренс.

Але зараз вони дуже щасливі, насолоджуються свободою подорожувати світом разом і дорогою налагоджують зв’язки з іншими мандрівниками. “Ми зустріли так багато людей, які робили такі фантастичні подорожі, — каже Доді. – Завжди є хтось, хто робить це довше, відвідує більше місць і робить це якимось дивним чином, що завжди викликає у вас заздрість”.

Як повідомляло раніше BitukMedia, у всіх чотирьох дітей канадського подружжя Едіт Лемей і Себастьєна Пеллетьє із Квебека виявили рідкісне генетичне захворювання – пігментний ретиніт. Воно призводить до поступової втрати зору. Допоки їх діти можуть бачити, Едіт та Себастьєн влаштували їх світове турне.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі