Вівторок, 16 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Повітряні скульптури” – подивіться на добудований храм Святого Сімейства та цілий Колізей

Важливо

Відновити Колізей та добудувати Храм Святого Сімейства – з цим справився амстердамський дует художників Studio Drift. Розпочате людьми закінчили … дрони з підсвічуванням. Тепер історичні пам’ятки можна побачити такими, якими вони колись були або мали стати за задумом архітекторів. Для цього розробили спеціальне програмне забезпечення – воно дозволяє створювати реалістичні візуалізації в натуральну величину.

Про це повідомляє ArtNet. 

Голландські художники Ральф Наута та Лоннеке Гордейн займаються технологічним мистецтвом (tech art). В їхньому новому проєкті задіяні близько 64 різнопрофільних фахівців. Їхнє завдання – створювати складне програмне забезпечення для технології дронів. Пристрої допомагають на власні очі побачити, як виглядали б знамениті будівлі, якби їх добудували або відбудували.

Храм Святого Сімейства в Барселоні побудований DRIFT за допомогою технології дронів. Фото – Studio Drift

Найяскравіші візуалізації проєкту були створені для музеїв просто неба на прикладі римського Колізею і храму Святого Сімейства в Барселоні. Шедевр Антоніо Ґауді залишається недобудованим з … 1882 року! Шпилі іспанського довгобуду та стіни Колізею буквально домалювали у темному небі за допомогою дронів з підсвіткою.

Колізей у Римі створено DRIFT за допомогою технології дронів. Фото – Studio Drift

За словами Ральфа Наута, ідея відновлювати світові стародавні архітектурні шедеври з допомогою світла виникла після пожежі в паризькому соборі Нотр-Дам.

Самі автори називають свої  візуалізації «повітряними скульптурами». На їхнє переконання, тепер можна світлом та високими технологіями показати те, що не дозволяли повільні методи будівництва минулого.

Є в методу візуалізації й вельми прикладні перспективи для нашого часу. Щоб оцінити, як майбутня будівля впишеться в навколишній міський пейзаж, її можна спочатку “намалювати” в повітрі. Сучасні архітектори мали б оцінити.

Використовуючи технологію дронів, DRIFT може візуалізувати можливі будівлі на міських пейзажах. Фото – Studio Drift

Як повідомляло раніше BitukMedia, Емірати знов хочуть здивувати весь світ. Тут націлились на створення власного Місяця. Гігантська будівля у формі кулі зображатиме природний супутник Землі. Вартість проєкту Moon Dubai  – 5 млрд доларів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі