П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На даху хмарочоса вирощують центнер плодів щомісяця (ВІДЕО)

Важливо

У Сінгапурі існує хмарочос CapitaSpring, де ростуть 80 тис. дерев та інших рослин. На даху будівлі знаходиться сад площею 418 кв.м.

Про унікальну будівлю розповіло CNN.

Будівля CapitaSpring у висоту сягає 280 м та має 51 поверх. У ній росте 80 тис. дерев та інших рослин, а сама площа ландшафтного дизайну – 0,84 га. Для порівняння, площа Пейзажної алеї у Києві – 1,5 га, а Дубовий гай поруч із метро “Нивки” має площу 1,8 га. Сінгапур за площею трохи менший від Києва –  728,6 кв. км і 839 кв. км відповідно.

На даху хмарочоса знаходиться сад площею 418 кв.м. Там вирощують плоди, трави та їстіївні квіти для трьох ресторанів, які працюють у хмарочосі. Сад щомісяця дає від 70 до 100 кг продукції.

Хоча архітектори Сінгапуру зобов’язані озеленювати свої будівлі, даний хмарочос поки що є рекордсменом за кількістю рослин у ньому. Площа зелених насаджень має дорівнювати площі землі, яку займає будівля. Архітектори кажуть, що перевиконали державні вимоги на 40%.

Всередині будівлі знаходиться “Зелена оаза” – із 17 до 20 поверху зосереджено найбільше рослин.

Місцевий уряд довгий час рекламував Сінгапур як “місто-сад”. Цей термін у 1960-х роках застосовував до країни її батько-засновник і колишній прем’єр-міністр Лі Куан Ю.

Будівлю проектувала датська фірма Bjarke Ingels Group (BIG) у співпраці з італійською Carlo Ratti Associati. Проект був розроблений у 2018 році.

Автори описують CapitaSpring як “біофільний”, що означає інтеграцію природи і дизайну. Також говорять про хмарочос як про зразок тропічного урбанізму. Усі рослини, до речі, місцеві і пристосовані до клімату.

Як повідомляло BitukMedia, y китайському місті Чунцин побудували 180-метровий хмарочос «Танець світла». Його називаються найбільш скрученим хмарочосом у світі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі