Четвер, 9 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Левиця з передмістя Харкова “переїхала” до Африки разом зі своєю парою

Важливо

Левиця Василина, яку небайдужі врятували із селища Пісочина, що на Харківщині, переїхала до Африки. Тепер вона разом зі своїм партнером Ніколою житиме у LIONSROCK, південноафриканському реабілітаційному центрі для великих котів.

Про складний та довгий шлях реабілітації Василини розповіли у зоозахисній організації UAnimals.

Там зазначили, що у серпні 2022 року восьмимісячну левицю побачили на одному із дачних кооперативів селища. З’ясувалося, що її утримував місцевий мешканець. Господар добровільно передав левицю до притулку UAnimals. “Волонтери врятували левицю та тимчасово передали до Центру Наталії Попової, де тварина 9 місяців проходила реабілітацію”, – сказали в організації, яка опікувалася Василиною.

Однак після російської ракетної атаки на Київщину зоозахисники вирішили знайти левиці нову домівку. Так тварина зусиллями благодійного фонду Four Paws потрапила в нідерландський притулок FELIDA. Вона добре перенесла дорогу та адаптувалася до нового місця проживання, додали в UAnimals.

Фото – UAnimals

Там Василина “познайомилася” з Ніколою – левом, який мешкав по сусідству. Його знайшли ще маленьким в Чорногорії в лютому 2022 року. Нікола утік з приватного нелегального розплідника і десять днів блукав містом Будва, розташованим на узбережжі Адріатичного моря. Його знайшли у підвалі закинутого будинку і привезли у Нідерланди для реабілітації.

“Обидва леви наче ніколи не жили окремо. Вони ідеально підходять одне одному і навіть мають однакові хобі: грають у футбол і пустують. Але є відмінності: Василина незалежна і любить споглядати й лежати на високих платформах. Нікола ж постійно досліджує вольєр”, – розповіли у реабілітаційному центрі.

Василина та Нікола вже прибули до нового дому в Південній Африці. Один із доглядачів супроводжував їх протягом подорожі, забезпечуючи їм комфорт та безпеку.

Зараз вони відпочивають та пристосовуються до нових умов життя. А невдовзі сім’ю левів відправлять до притулку LONSROCK Big Cat Sanctuary.

Як розповідало раніше BitukMedia, притулок завдяки волонтерам із організації Help Animals Of Ukraine знайшла левиця Ванда. Її ще левеням у вересні минулого року викупили у недобросовісних господарів та доглядали українські військові. Тепер передали зооволонтерам.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі