Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Врятована українська левиця знайшла пару в Нідерландах (ВІДЕО)

Важливо

Левиця Василина, яку евакуювали з Київщини до притулку для тварин у Нідерландах, знайшла собі пару. Її обранцем став лев з Чорногорії на ім’я Нікола. Молоді хижаки адаптувались один до одного і, схоже, закохались.

Про це повідомляють у притулку для великих котів FELIDA.

Врятовані за 2 тис. кілометрів один від одного, вони блукали вулицями, самотні, налякані та залишені помирати. Тепер леви Нікола та Василина мають шанс на нове спільне життя і любов.

Поліцейські рік тому спіймали Василину на Харківщині, де її тримали в домашніх умовах. Господар добровільно передав левицю до притулку UAnimals. Однак після російської ракетної атаки на Київщину зоозахисники вирішили знайти левиці нову домівку. Так тварина потрапила до нідерландського притулку FELIDA, де за кілька місяців знайшла свою пару.

Спочатку для налагодження “зорового контакту” Василина мешкала в сусідньому з Ніколою вольєрі. Згодом їх поселили разом. “Перший контакт між Ніколом і Василиною був хвилюючим. Обидва леви ніколи раніше не контактували з одновидцями. Їм потрібен був деякий час, щоб звикнути до присутності одне одного, але через кілька днів вони почали взаємодіяти”, – зазначають у FELIDA.

Працівники притулку адаптували їхній вольєр – створили відокремлене середовище для соціалізації. Щоб ще більше стимулювати контакт тварин, використовувалися певні тренування та спеціальні феромони. І от нарешті в перший день нового року ворота між двома вольєрами прочинили.

“Обидва леви сповнені енергії, і їм потрібен був час, щоб звикнути один до одного. Але через пару днів вони почали приживатися, і, схоже, тепер любов витає в повітрі”, – продовжують свою романтичну розповідь у FELIDA.

Результати медичного огляду показали, що обидва леви цілком здорові. Щоб запобігти появі потомства, ветеринари з Інституту дослідження зоопарку та дикої природи імені Лейбніца провели малоінвазивну процедуру стерилізації молодого лева Ніколи. Операція пройшла успішно, тварина відновлюється.

Як розповідало раніше BitukMedia, трьох левів з України доправили до парку для тварин поблизу міста Діжон в Бургундії (Франція). Це самець і дві самки. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі