Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Романтичний дарунок: лимон, який пролежав у шафі 285 років, продали на аукціоні

Важливо

В Англії на аукціоні було продано 285-річний лимон. Покупець заплатив за нього $1780. Цей історичний фрукт виявили у шафі XIX століття, яку привезли на торги.

Про це повідомляє The Sun.

Як розповіли співробітники британського аукціонного будинку Brettells, якась неназвана родина хотіла виставити на аукціон шафу-скриню XIX століття, що дісталася їй у спадок від дядька.

Аукціоніст Девід Бреттелл оглянув експонат і почав робити знімки, коли помітив у дальньому кутку шафи якусь маленьку тверду річ. Це виявився сухий лимон коричневого кольору. На цитрусі було зроблено напис – “Подарований містером П. Лу Франчіні 4 листопада 1739 міс Е. Бакстер”.

Отже, фрукту 285 років! Фахівці припустили, що це був романтичний подарунок, який привезли до Англії з Індії, на той момент британської колонії.

За словами Бреттелла, лимон виставили на аукціон заради жарту, призначивши йому попередню ціну в 40–60 фунтів стерлінгів.

До загального здивування, лот пішов з молотка за 1,1 тис. фунтів стерлінгів. З усіма додатковими зборами покупець заплатив 1,4 тис.

Аукціоністи навряд чи самі очікували на такий ажіотаж, але зараз пояснюють його рідкістю лота. Навряд чи щось подібне з’явиться ще на аукціонах.

А щодо шафи від дядечка, з якої все почалося, то її також купили. Щоправда, за дуже скромні 32 фунти.

Та сама шафа, з якої все почалося. Фото – Brettells

Як розповідало раніше BitukMedia, останній ескіз англійського художника, автора ілюстрацій до казок про Вінні Пуха Ернеста Шепарда знайшли у підвалі букіністичної крамниці у Великій Британії. Тепер роботу виставлять на аукціон.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі