П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

60 років у підвалі: знайшовся останній ескіз ілюстратора “Вінні Пуха”

Важливо

Останній ескіз англійського художника, автора ілюстрацій до казок про Вінні Пуха Ернеста Шепарда знайшли у підвалі букіністичної крамниці у Великій Британії. Тепер роботу виставлять на аукціон.

Про це повідомляє Daily Mail.

На ескізі Вінні Пух та його друг Паць йдуть у захід сонця. Цією сценою закінчується повість письменника Алана Мілна, яка була вперше опублікована 1926 року. За даними видання, довгі роки малюнок належав букіністу Крістоферу Фойлу, який володіє мережею магазинів. Фойл помер у серпні 2022 року. Цього літа вдова Кеті Фойл і торговець книгами Метью Батлер знайшли у підвалі картину, загорнуту в кухонний рушник.

Знайдений ескіз має підпис “Е. Х. Шепард, 1958”. Ймовірно, це повторення оригінального малюнка, зробленого для книги на початку 20-х років. Шепард міг зробити його на зустрічі з читачами у 1958 році.

У вересні картину з Вінні Пухом та Пацем виставлять на аукціон Dominic Winter Auctioneers. Інші ілюстрації з цієї серії було продано за сотні тисяч фунтів, зазначає Daily Mail. Аукціоністи вважають, що за цей ескіз, який вважається останнім з намальованих Шепардом, можна виручити £20–30 тис.

Ернест Шепард народився в Лондоні 1879 року. З 1907 року він працював карикатуристом у сатиричному журналі “Панч”. Коли Шепард познайомився з Аланом Мілном, той спочатку попросив проілюструвати збірку його дитячих віршів When We Were Very Young, а потім запропонував зробити ілюстрації для книги про Вінні Пуха. Моделью для головного героя Шепарда послужив плюшевий ведмідь його сина.

Як розповідало раніше BitukMedia, аукціон Sotheby’s виставить на торги “Трактат про живопис” італійського художника Леонардо да Вінчі. Експерти оцінили раритет у 120 – 180 тис. доларів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі