Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українські полярники показали антарктичних пінгвінів та їхніх малюків зблизька

Важливо

Антарктичних пінгвінів та їхніх малюків показали українські полярники зі станції “Академік Вернадський”. Настільки зблизька вони показали птахів з пташенятами вперше.

Антарктичних пінгвінів, за словами біологів, також називають “чінстрапами” чи “бороданями” через тонку чорну смужку на білому підборідді. Вони вважаються наймасовішим видом в Антарктиці, їх там близько 7,5 млн пар, повідомляють в Національному антарктичному науковому центрі. 

За словами полярників, шлюбний сезон у цих птахів зазвичай починається в жовтні-листопаді. Зазвичай вони відкладають вони по 2 яйця, рідше – 1 або 3. 

Трохи більше ніж за місяць вилуплюються пінгвінята. Спершу вони вкриті світло-сірим пухом, який з часом темніє на голові, крилах та спині.

У висиджуванні яєць та опіці за дітьми беруть участь обидва партнери по черзі, додають науковці.

“На нашому острові Галіндез антарктичні пінгвіни здебільшого гостюють, але рідко. А от на Буті, який на 20 км північніше, гніздує їхня невеличка колонія. Саме тут одночасно гніздують усі 3 види пінгвінів роду Pygoscelis, що зустрічаються в нашому районі: субантарктичні, антарктичні та Аделі”, – йдеться у дописі.

Біологи наголошують: зустрічали сусідство трьох видів і на інших островах, але ця “подія” трапляється як виняток. А отак, щоб всі разом щороку гніздували поруч й успішно виводили пташенят – лише на Буті.

“Відео з пташенятами зробив біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко під час роботи на острові Бут, що розташований в районі “Вернадського”. Цього року там народилося вже 15 чінстрапенят”, – завершують науковці.

Як розповідало раніше BitukMedia, виліт літака із Міжнародного аеропорту Веллінгтона у Новій Зеландії затримали через появу пташеняти виду корора на злітній смузі. Поки злетка найменшого у світі пінгвіна ловили, пасажири чекали на 50-градусній спеці. Кажуть, малюк забрів задалеко від гнізда і виснажився.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі