Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Шість кросівок Майкла Джордана продали за 8 млн доларів

Важливо

Шість кросівок Майкла Джордана продав аукціонний будинок Sotheby’s. Йдеться про взуття, яке баскетболіст носив у вирішальних іграх за титул чемпіона NBA. Це рекордна сума, за яку аукціонний будинок колись продавав спортивне взуття.

Про це пише France 24.

Покупець, особа якого не розкривається, віддав понад 8 млн доларів за кросівки Джордана. Набір складається з неповних пар кросівок Air Jordan VI, Air Jordan VII, Air Jordan VIII, Air Jordan XI, Air Jordan XII та Air Jordan XIV.

Кросівки передав аукціонному будинку голова відділу комунікацій команди Chicago Bulls Тім Хеллан. Джордан передав їх йому після завершення своєї спортивної кар’єри у 1999 році. На чотирьох кросівках баскетболіст залишив автограф.

Це рекордна сума, за яку аукціонний будинок колись продавав спортивне взуття. За даними ESPN, дорожче було продано лише майку Джордана, яку він носив під час першої гри чемпіонату 1998 року. 2022 року невідомий колекціонер придбав її за 10 млн доларів.

Як розповідало раніше BitukMedia, у США під час сортування пожертв у притулку для безхатьків знайшли унікальні кросівки. Взуття пошили спеціально для відомого американського режисера – він мав зʼявитись в них на церемонії “Оскара”. Тепер приблизна вартість знахідки оцінюється в 20 тис. доларів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі