Понеділок, 13 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У притулку для безхатьків знайшли унікальні кросівки. До чого тут “Оскар”?

Важливо

У США під час сортування пожертв у притулку для безхатьків знайшли унікальні кросівки. Взуття пошили спеціально для відомого американського режисера – він мав зʼявитись в них на церемонії “Оскара”. Тепер приблизна вартість знахідки оцінюється в 20 тис. доларів.

Про це пише NBC Philadelphia.

Колишній безпритульний з Портленду (штат Орегон), а тепер один зі співробітників благодійного фонду “Портлендська рятувальна місія” (Portland Rescue Mission) розбирав коробку з добровільними пожертвуваннями, коли натрапив на яскраві золотаві кросівки фірми Nike.

Фото – Portland Rescue Mission

Як зʼясувалось, це рідкісна пара з лінійки Air Jordan 3s. Унікальне взуття було пошито спеціально для американського режисера Спайка Лі. Дизайнер Nike Тінкер Хетфілд створив цю модель у 2019 році спеціально для того, щоб Лі взув її на церемонію нагородження кінопремії “Оскар”. І дійсно, в ідентичній парі Спайк Лі отримав свою статуетку за стрічку “Чорний куклукскланівець” в номінації “Кращий адаптований сценарій”.

Режисер Спайк Лі та його пара золотавих кросівок Air Jordan 3s від Nike. Фото – Sneaker News

Знайдені в притулку кросівки не належали Лі, проте були однією з кількох пар, які Nike передали знаменитості як подарунок для близьких.

Фото – Portland Rescue Mission

Тінкер Хетфілд вже відвідав притулок та підтвердив автентичність взуття. Він також підписав коробку з-під кросівок та подарував “Портлендській рятувальній місії” інші товари Nike.

Золотаві кросівки вирішили продати з аукціону Sotheby’s. При цьому аукціоністи відмовились від своєї комісії. Очікується, що всі виручені кошти будуть передані “Портлендській рятувальній місії”, яка з 1949 року допомагає людям у складних життєвих обставинах. Приблизна вартість знахідки оцінюється в 20 тис. доларів. А от особа того, хто пожертвував взуття, так і залишилась загадкою.

Фото – Sotheby’s

Як розповідало раніше BitukMedia, кросівки Майкла Джордана продали на аукціоні за рекордні $2,2 млн.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі