П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Жахлива несправедливість”: безневинно засуджений чоловік провів у в’язниці 19 років (ВІДЕО)

Важливо

У США на волю вийшов безневинно засуджений чоловік зі штату Міннесота. Засуджений у 17, Марвін Хейнс відсидів у в’язниці 19 років. “Ми завдали шкоди”, – визнають у прокуратурі.

Про це розповідає People.

Марвіну Хейнсу зараз 36 років. Його заарештували 2004 року та звинуватили у розправі над 55-річним менеджером квіткового магазину Ренді Шерером. Згідно з матеріалами справи, невідомий увірвався до торгової точки і вимагав віддати йому гроші та записи з камер відеоспостереження. За прилавком була Синтія Макдермід – сестра Шерера, на яку зловмисник і наставив пістолет. В цей самий момент менеджер увійшов до зали із комори і спробував пояснити, що грошей у касі вже немає. Злочинець двічі вистрілив в нього та втік.

Свідки нападу вказали на підозрюванного, але в того виявилось алібі. Наступним кроком став арешт Хейнса за наведенням поліцейського інформатора.

Згідно з Fox News, жодних доказів, які пов’язують Марвіна Хейнса з вбивством, не було, а також він не відповідав опису, який свідки надали слідчим. Синтії Макдерміт показали фото Хейнса дворічної давнини: на ньому чоловік мав зачіску схожу на ту, що мав зловмисник і яку запамʼятала потерепіла. Після цього жінка вказала на Хейнса, хоча, за її ж свідченнями, він був значно нижчим за злочинця. Попри ці та інші невідповідності, 17-річний американець дістав довічний термін і провів за гратами майже два десятиліття.

У грудні цього року прокуратура округу Хеннепін ухвалила рішення про скасування вироку. Пояснення звучало так: вирок було винесено майже винятково на підставі показів свідків, без будь-яких речових доказів. Записи з камер відеоспостереження в ході процесу так і не показали. Ба більше, знаряддя злочину так і не знайшли. Декілька людей, які давали свідчення на суді у 2005 році, пізніше письмово відмовилися від них.

“Все це мало змусити прокурора засумніватися при винесенні рішення, оскільки свідчення свідків часто ненадійні і є однією з головних причин винесення хибних вироків”, – заявила нинішній прокурор округу Мері Моріарті. За її словами, своїм рішенням правоохоронці завдали шкоди не лише Хейнсу, а й родині Ренді Шерера, адже його рідні так і не знають правди про вбивство. У заяві прокурора округу Хеннепін агентству AP йдеться про те, що сталася “жахлива несправедливість”.

Вийшовши на волю, Хейнс подякував усім, хто вірив і боровся за його визволення, особливо своїй сестрі, яка допомагала йому всі ці роки. Чоловік також заявив, що має намір “рухатися вперед і повернути життя”, якого був позбавлений майже два десятки років. Поки невідомо, чи збирається чоловік домагатися компенсації від влади за неправомірний вирок.

Раніше BitukMedia розповідало про справу 46-річного Томаса Маліка. Невинний чоловік відсидів 27 років у в’язниці за чужий злочин, а тепер вимагає від влади міста Нью-Йорк 50 млн доларів компенсації “за втрачені роки і психологічні збитки”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі