Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перша пішла: в ще одній країні звання адмірала отримала жінка (ВІДЕО)

Важливо

Міністерство оборони Японії вперше в історії країни надало найвище у Військово-морських силах (ВМС) звання адмірала жінці. Нею стала 57-річна Нацуе Кондо.

Про це повідомляє NHK.

До цього Нацуе Кондо була очільницею училища з підготовки вищого військово-морського командного складу у званні віце-адмірала.

У повідомленні міністерства йдеться про те, що після підвищення Кондо очолить командування силами берегової оборони Японії дістане посаду місцевого генерального інспектора. Офіційно Кондо вступить на посаду 22 грудня 2023 року.

Йдеться про найвищу посаду в регіональних підрозділах, відповідальних за оборону та безпеку по всій Японії. Ці підрозділи базуються у п’яти місцях і відповідають за оборонну безпеку та надання допомоги при стихійних лихах, а також спостерігають за тим, що відбувається навколо японського кордону з використанням сторожових кораблів та різного обладнання.

З моменту заснування морських сил самооборони Японії у 1954 році це перший випадок, коли жінка отримала такі високі звання та призначення.

Перед міністерством оборони країни стоїть завдання збільшити кількість жінок на командних постах у збройних силах Японії. Так, до 2025 року на них має припадати не менше 5% офіцерів та генералів у званнях від майора та вище.

На сьогоднішній день у Сухопутних та Військово-повітряних силах Японії немає жінок з найвищим генеральським чином.

До слова, в американській армії, ключовій союзниці Японії у сфері оборони, жінки отримують високі військові звання та обіймають важливі посади з 1990-х. Так, у США звання генерал-лейтенанта вперше надали жінці 1996 року, а генерала армії — 2008-го. А у листопаді минулого року жінка-адмірал Ліза Франкетті вперше стала командувачем військово-морськими силами країни та першою жінкою, яка увійшла до складу Об’єднаного комітету начальників штабів.

Як розповідало раніше BitukMedia, поетеса  та військовослужбовиця Мальва Кржанівська разом із однодумицями організувала жіночий волонтерський проєкт із виготовлення футболок із принтами Military Women. На них зобразили жінок із лавів ЗСУ, волонтерок та медикинь, які допомагають військовим. Кошти від продажу передадуть на потреби оборонців України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі