Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Набір футболок Мессі з ЧС-2022 продали за $7,8 млн

Важливо

Шість футболок нападника збірної Аргентини та футбольного клубу “Інтер Майамі” Ліонеля Мессі продали на аукціоні Sotheby’s у Нью-Йорку. Набір обійшовся покупцю у понад 7,8 млн доларів. Повідомляють, що частина виручених з продажу грошей піде на благодійність.

Про це повідомляє сайт аукціонного будинку.

В описі до лоту сказано, що у цих футболках Мессі виступав у фіналі, півфіналі, чвертьфіналі, 1/8 фіналу та двох матчах групового етапу ЧС-2022, що проходив у Катарі.

Раніше Мессі очолив список найкращих футболістів XXI століття за версією британського журналу FourFourTwo. Загалом до рейтингу видання увійшли 100 спортсменів.

У Sotheby’s розраховували, що футболки аргентинського футболіста зможуть встановити аукціонний рекорд серед спортивних пам’ятних речей, проте цього не сталося. Найдорожчим лотом з цієї категорії залишається футболка американського баскетболіста Майкла Джордана з фіналу НБА 1998 року, яка минулого року пішла з молотка за 10,1 млн. доларів.

А от його кросівки зросли в ціні на аукціоні Sotheby’s до $2,2 млн. У цьому взутті Джордан був у другій грі фіналу плей-оф Національної баскетбольної асоціації у 1998 році. Лот став найдорожчим спортивним взуттям з колись проданого на торгах в історії.

Як розповідало раніше BitukMedia, пару сандаль фірми Birkenstock, які належали співзасновнику компанії Apple Стіву Джобсу, продали за $218 750. Для порівняння, ПТРК “Джавелін” у США коштує $175 тис., а в Україні – до $250 тис., зважаючи на доставку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі