Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кросівки Майкла Джордана продали на аукціоні за рекордні $2,2 млн

Важливо

Кросівки американського баскетболіста Майкла Джордана продали з аукціону Sotheby’s за $2,2 млн. У цьому взутті спортсмен був у другій грі фіналу плей-оф Національної баскетбольної асоціації у 1998 році. Лот став найдорожчим спортивним взуттям з колись проданого на торгах в історії.

Про це повідомляє сайт аукціонного будинку.

В цій парі взуття під назвою Air Jordan 13 спортсмен був у другій грі фіналу плей-оф Національної баскетбольної асоціації (НБА) у 1998 році. Фінал цього чемпіонату став останнім в кар’єрі Майкла Джордана. Згодом про нього зняли документальну стрічку “Останній танець”. У сезоні 1997/98 легендарний баскетболіст завоював свій останній чемпіонський титул і завершив кар’єру. 

Історія останньої гри Майкла Джордана докладно розказана у документальному серіалі 2020 року “Останній танець”. Зображення – Netflix

Тоді клуб з Чикаго обіграв “Юту” з рахунком 93-88. Майкл Джордан приніс своїй команді 37 очок. Після матчу баскетболіст подарував кросівки співробітнику стадіону в Солт-Лейк-Сіті, що обслуговував роздягальню “Чикаго Буллз”, де проходила гра.

$2,2 млн за кросівки – це рекордна ціна за взуття на аукціоні. Оціночна вартість лоту до торгів становила від $2 млн до $4 млн.

“Сьогоднішній рекордний результат ще раз доводить, що попит на спортивні пам’ятні речі Майкла Джордана продовжує перевершувати всі очікування”, – прокоментував Брам Вахтер, голова відділу Sotheby’s, який спеціалізується на сучасних предметах колекціонування.

Цікаво, що попередній рекорд також належав іншим кросівкам Майкла Джордана. Йдеться про модель бренду Nike, яку придбали у 2021 році на аукціоні Sotheby’s у Лас-Вегасі за $1,47 млн. А минулого року баскетбольна майка Джордана пішла з молотка за $10,1 млн. Вона стала найдорожчою спортивною пам’ятною річчю з будь-коли проданих. 

Зараз Джордану 60 років. Він грав у складі команди “Чикаго Буллз” на позиції атакуючого захисника. Спортсмен двічі ставав олімпійським чемпіоном та шість разів — чемпіоном НБА. Наразі Forbes USA оцінює статки баскетболіста в $2 млрд. Завдяки довгостроковій угоді з компанією Nike, яка випускає популярні кросівки Jordan Brand, легенда “Чикаго” продовжує заробляти сотні мільйонів доларів щороку.

Як розповідало раніше BitukMedia, iPhone першого покоління продали на аукціоні за понад $60 тис.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі