П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рідкісна видра народила трійнят вдруге – зоопарк у захваті

Важливо

Рідкісна гігантська видра у зоопарку британського Йоркшира Александра народила трійнят від свого самця Орімара. Працівники у захваті, адже це другий такий приплід цієї пари за 1,5 роки.

Про це повідомили на сторінці зоопарку в Instagram.

“Гігантські видри не завжди легко розмножуються, і кожне дитинча є значущим і цінним для програми розведення”, – каже Келсі Вуд, керівниця відділу водяних тварин.

За малюками, яких Александра привела минулого року, доглядає їх старша сестра Боніта. Так породілля може зосередитися на новонароджених. Коли старша дітвора стане більш активною, Боніта їх уважно нянчитиме. Поки що ж вони перебувають у будиночку.

Гігантські видри є мешканцями басейну Амазонки в Південній Америці. Вони опинилися під загрозою через полювання, вирубування лісів та золотодобування. У дикій природі їх лишилося близько 5 тис. Їх внесли до списку таких, яким загрожує вимирання, у 1999-му.

Як повідомляло BitukMedia, народженням дитинчати найрідкіснішого жирафа у світі хвастають у бельгійському зоопарку “Пайрі Дайза” міста Брюгелетте. Малюк належить підвиду жирафів Ротшильда. Зоопарк поділився відвертими кадрами народження малюка.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі