Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зоопаркові радощі: народився малюк рідкісного жирафа (ВІДЕО)

Важливо

Народженням дитинчати найрідкіснішого жирафа у світі хвастають у бельгійському зоопарку “Пайрі Дайза” міста Брюгелетте. Малюк належить підвиду жирафів Ротшильда. Зоопарк поділився відвертими кадрами народження малюка.

Про це розповідає The Independent.

Йдеться про найвищих ссавців на планеті – жирафи Ротшильда виростають до шести метрів.

Це жирафеня при народженні важило 70 кг. Його зріст – півтора метри. Приблизно через годину після появи на світ він вперше підвівся, а за кілька годин почав ходити.

Маму новонародженого звати Джуул, а батька – Олів’є. Самці вже 12 років. Самець вдвічі молодший. Його тимчасово перевели в інший вольєр. Разом з Джуул залишилася її донька Зурі, яка народилась теж у березні, тільки 2021 року. Тож новонародженому вже є з ким пограти. Ім’я малюкові поки що не обрали.

Жираф Ротшильда ㅡ це надзвичайно рідкісний вид тварин. Всього у дикій природі їх залишилося близько 700. Вони зустрічаються у саванах, на луках та на відкритих лісових масивах Уганди та Кенії. Ці тварини відрізняються від родичів тим, що мають п’ять ріжок, а не два. А ще в них відсутні плями на ногах. Крім того, вони найвищі у сімействі. Цей вид охороняється зоозахисниками.

Жирафи Ротшильда можуть розмножуватися будь-якої пори року. Самка приносить одне дитинча. У природних умовах жирафи мешкають 10-15 років. У зоопарках – від 20 до 27 років. Деякі з жирафів живуть у зоопарках все своє життя, але рідко дають потомство в неволі.

Раніше BitukMedia розповідало про поповнення у пари рідкісних “танцюючих лемурів”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі