Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У пари рідкісних “танцюючих лемурів” народилось дитинча – зоопарк святкує (ВІДЕО)

Важливо

У пари рідкісних “танцюючих лемурів” народилося дитинча. Про радісну подію повідомив Честерський зоопарк (Велика Британія). Народження маля сіфака Кокереля тут називають “визначним моментом для виду”. Адже йдеться про ендеміка Мадагаскару і вид, що вимирає.

Про це розповідає BBC.

Примат, який перебуває у стані критичної загрози зникнення, вперше виведений в Європі, повідомив зоопарк. Батьками “дорогоцінного дитя” стали Беатріс і Еліот. Куратор відділу ссавців Марк Брейшоу каже, що і мати, і дитина “почуваються чудово”.

Десятирічні мама Беатріс та тато Еліот живуть у Честерському зоопарку вже півтора роки – відколи їх перевезли з США. Ці мавпи належать виду сіфака Кокереля.

“Танцюючими лемурами” їх називають через незвичайну манеру пересування. Вони стрибають боком, немов виконують хитромудрий танець. А слово “сіфака” схоже на звуки, які видають ці мавпи.

Сіфака Кокереля – ендемік Мадагаскару і вид, що вимирає. У рамках програми збереження їх розводять в Центрі лемурів Дьюка в американському штаті Північна Кароліна. Саме звідти й прибули новоспечені батьки.

Їхнє дитинча при народженні важило лише 120 грамів. Перші тижні мама притискає новонародженого до живота. Потім він їздитиме на її спині. Самостійним лемур стане за шість місяців – тоді можна буде зрозуміти його стать. А за два – три роки вже зможе завести власну родину. Марк Брейшоу каже, що мине не так багато часу, “а ця яскравоока дитина вже буде стрибати між деревом, як і його батьки”.

В раціоні цих приматів близько сотні видів різних рослин. Вони харчуються молодим листям, квітами, фруктами, корою дерев, а також бруньками.

Представник зоопарку каже, що сімейне тріо з Честера – це майже половина з семи сіфак Кокереля, про яких піклуються в Європі. На сьогодні лише три європейські зоопарки можуть похвалитися тим, що в них живуть “танцюючі лемури”.

В дикій природі цей вид зустрічається лише на верхівках дерев на північному заході Мадагаскару. За останні 30 років його чисельність скоротилася на 80% через широке вирубування лісів.

Раніше BitukMedia розповідало про народження в цьому зоопарку малюка західноафриканського шимпанзе. Представників цього підвиду залишилося у світі лише 18 тисяч.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі