П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Деокупація Донбасу і компроміс щодо Криму – американський дипломат пояснив, що пропонує Китай

Важливо

У ніч на 24 лютого Китай опублікував 12 пунктів щодо політичного врегулювання війни в Україні. Серед іншого є пункт про повагу до суверенітету кожної країни.

Думки, що може матися на увазі, у колонці для BitukMedia висловив колишній посол США та професор кафедри Генрі Кіссінджера, почесний професор Боннського університету Джеймс Бінденагель.

Заява про повагу до територіальної цілісності України означає, що росія повинна вивести війська із районів, окупованих після 24 лютого 2022-го та з Донбасу, припускає дипломат. Він окремо додав, що щодо Криму Китай, ймовірно, пропонуватиме компромісний варіант.

Бінденагель наголосив, що судячи із виступу голови китайського МЗС Вана І на Мюнхенській безпековій конференції минулими вихідними, Китай підтримує росію. Є сценарій припинення війни, за яким путін лишиться при владі, а відповідальність перекладуть на російське міноборони.

“Є можливість і такого сценарію – Путін відмовиться від України і перекладе відповідальність за війну на військових, Китай втрутиться і допоможе зберегти Путіну крісло. Російські військові програють і можуть прийняти умови Китаю, а  Путіна залишиться президентом”, – припускає дипломат.

Як повідомляло BitukMedia, 23 лютого президент України Володимир Зеленський вдруге за війну зустрівся із прем’єром Іспанії Педро Санчесом. Той пообіцяв передати Україні 10 танків “Леопард”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі