П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Присвяти і подяки Україні та українцям: музиканти презентували нові пісні до роковин війни (ВІДЕО)

Важливо

У річницю повномасштабного вторгнення рф українські музиканти оприлюднили в YouTube свої нові пісні.

У річницю незламності Макс Барських презентував чуттєвий трек-посвяту “Мамо, не плач”. Пісня присвячена усім матерям, які чекають на повернення своїх захисників. Співак звертається до матерів словами: “Мамо, не плач, я повернусь. Все буде добре, я вірю чомусь. Мамо чекай, і передай всім, не віддамо ми нікому наш дім…”, підкреслюючи силу духу, міць та незламність українських військових попри жорстокі випробування на передовій. 

Барських зазначив, що хоче підтримати кожного українця. “Попри психологічну втому та звикання до постійних повітряних тривог і ракетних обстрілів, ми маємо зібратися з силами, тримаючи психологічну оборону з вірою в наших захисників”, коментує прем’єру Барських. Нова пісня Макса Барських покликана допомогти слухачам пережити труднощі і “надасть сили не падати духом”.

“Мамо, не плач” стала шостим синглом з музичного щоденника Барських, який співак веде з третього дня повномасштабного вторгнення. 

У своїх коментарях під піснею користувачі пишуть, що вона зворушила їх до сліз. Як раніше інший хіт Макса Барських – “Буде весна”, що став символом народного спротиву. 

Спільну пісню в день роковин презентували Анна Трінчер, Оля Полякова та POSITIFF. Трек називається “Шлях до перемоги”. Пісня є саундтреком до благодійної акції, мета якої – збір коштів на дрони для Збройних Сил України.

“Шана героям, які полягли за Україну, підняття бойового духу – ось головна мета нашого треку”, – зауважив POSITIFF. “…я пишаюся нами та якими ми стали сьогодні – сильними, незламними, загартованими! У мене немає відчуття розгубленості й страху. Є впевненість у собі та неперевершених українцях і залізна віра в нашу перемогу!”, – написав POSITIFF.

“Цей трек підкреслює незламність українців, яку ми маємо завдяки своїй єдності, завдяки повазі до славетних постатей з минулого, підтримці теперішніх героїв та вірі у майбутню Перемогу! Щодня ми маємо дякувати та допомагати нашим захисникам. І зараз у кожного з нас є гарна можливість це зробити”, – зазначила Оля Полякова. 

“Попереду на нас ще чекають виклики, з якими Україна і український народ обов’язково впорається, бо ми Разом, ми одна сім’я”, – впевнена Анна. 

24-го лютого співачка LOBODA презентувала відео на сингл “По-Українськи”. Пісню, яку Лобода випустила на початку лютого, вона присвятила кожному українцю, який щодня бореться за свою свободу. “Я з кожним днем все більше проникаюсь темою стійкості українського народу. Я захоплююся сміливістю, непохитністю, жагою до перемоги кожної людини в Україні”. 

Нагадаємо, на момент початку війни проти України Світлана Лобода перебувала у Москві, де будувала кар’єру. Співачка виїхала звідти за кілька днів і відтоді, за її словами, обірвала всі зв’язки з росією.

Зйомки кліпу проходили в Ризі, але над відео працювала українська команда. Частину костюмів та прикрас, в яких Лобода і балет з’являються в кліпі, надали українські музеї.

“По-Українськи” – не перша пісня Лободи українською за час війни. У листопаді співачка презентувала композицію “Два незнайомці”.

Раніше BitukMedia розповідало про музикантів ЗСУ, які привітали українців світовим хітом. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі