Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Волонтер надрукував безпілотник для ЗСУ на 3D-принтері

Важливо

Мешканець міста Гадяч на Полтавщині Артур Біжко на 3D принтері надрукував безпілотник для ЗСУ. Вага корпусу дрона – 1,1 кг, а вартість – у рази нижча за аналоги.

Про це розповідає Telegraf.

Вага корпусу літачка 1,1 кг, розмах крил — 1,4 м, довжина фюзеляжу — 90 см. Корпус зроблений із пластику. Такий безпілотник у рази дешевший, ніж його аналоги, виготовлені за традиційними технологіями – пінопластові, литі та карбонові.

Електроніка додасть ще два-три кілограми ваги, каже Біжко. Якщо пофарбувати дрон, це додаткові 50 гр. Однак через малий розмір та хімічний склад корпусу цей безпілотник буде складно запеленгувати ворожим радарам.

На виготовлення одного такого літачка іде 48 годин, але важливо, щоб постійно було світло, інакше вся робота іде нанівець. Ціна конструкторських розробок, за якими можна створювати дрони на 3D-принтері – $20-40. Їх можна купити на іноземних сайтах, розповідає бізнесмен.

Як повідомляло раніше BitukMedia, волонтери із Дніпра створили потужні павербанки, корпуси яких виготовляють із ящиків для боєприпасів. Такий пристрій може заряджати до 20 рацій одночасно.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі