Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Крок до порятунку виду: у зоопарку народився найрідкісніший у світі шимпанзе (ВІДЕО)

Важливо

У Честерському зоопарку (Англія) з’явився на світ малюк західноафриканського шимпанзе. У самому народженні дитинча мавпи немає нічого дивного. Але лише не в цьому випадку – представників цього підвиду залишилося лише 18 тисяч у світі. І це перші шимпанзе, які колись були оголошені такими, що перебувають під загрозою зникнення.

Про це повідомляє сторінка Честерського зоопарку.

Малюкові вже кілька тижнів, і він став 23-м у родині шимпанзе, які мешкають у цьому зоопарку. Про дитинча у зоопарку піклується не лише його мама Зізі та співробітники, а й усі члени родини.

“Виховання маленького шимпанзе – це справжня сімейна справа, – розповідає керівник відділу приматів. — Часто можна спостерігати, як інші самки бавлять малюка, надаючи можливість перепочити його мамі. Ми раді, що в нашому зоопарку з’явився цей малюк – це невеликий, але життєво важливий крок до збільшення глобальної популяції всього підвиду”.

Справа в тому, що західноафриканські шимпанзе стали першим підвидом мавп у світі, які були оголошені такими, що перебувають під загрозою зникнення. Їхні невеликі популяції ще зустрічаються у Західній Африці — від Сенегалу до Гани, але, на жаль, вже вимерли у Беніні, Буркіна-Фасо та Того.

“Тільки за останні 25 років світ втратив 80% популяції західноафриканських шимпанзе, тому поява здорового малюка тут, у Честері, дає нам реальну надію на те, що ми зможемо допомогти змінити ситуацію для цього виду”, – розповів директор з колекцій Честерського зоопарку Майк Джордан.

У новонародженого ще немає імені. Але вже кілька десятиліть в зоопарку існує традиція називати малюків на честь відомих рок- та поп-зірок. Це привертає увагу до цього харизматичного виду.

“Раніше у нас уже були Ділан (Боб), Еліс (Купер) та Енні (Леннокс), — кажуть у зоопарку. — Тож стежте за нашими новинами, щоб дізнатися, як зватимуть цього малюка!”.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 23-річна бегемотиха Бібі у зоопарку міста Цинциннаті (штат Огайо, США) народила дитинча. Воно стало дитиною-несподіванкою, оскільки Бібі перебувала на контролі народжуваності.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі