Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

iPhone першого покоління продали на аукціоні за понад $60 тис.

Важливо

Запечатаний на заводі iPhone першого покоління продали з аукціону за колосальні $63 356 — у понад 100 разів дорожче за його початкову ціну. Жінка отримала новинку в подарунок у 2007 році, але тоді так і не відкрила його

Про це розповідає USAToday.

iPhone 2007 року, все ще запечатаний у коробці, продали на аукціоні LCG після закриття торгів 19 лютого. Свою ставку на лот зробили 27 людей. Очікувалось, що раритет вдасться виручити 50 тис. доларів.

Карен Грін, власниця телефону, у 2019 році вже зверталась до фахівця і той оцінив його у 5 тис. доларів. Він виходив з того, що iPhone мав 8 ГБ, а не 4 ГБ, і все ще був у оригінальній коробці. 

Перший iPhone надійшов у продаж 2007 року. Того літа Грін отримала телефон у подарунок. Жінка саме влаштувалася на посаду менеджера в PetSmart. На той час у неї вже було три телефонні номери від оператора Verizon, а айфони тоді підтримував тільки один оператор мобільного зв’язку – AT&T.

Щоб уникнути дорогої плати за розірвання контракту, вона “залишила телефон на полиці на довгі роки невідкритим і невикористаним, загорнутим у пару повстяних піжам для додаткової безпеки”. Позбутись непотрібного гаджета їй в голову не приходило. 

Але коли Грін нещодавно почула про ще один оригінальний нерозкритий iPhone, що був проданий на eBay за 10 тис. доларів, вона замислилась.

“Я подумала: “Боже мій, здається, у мене є оригінал”, — розповіла вона виданню. “Я зателефонувала своєму синові і сказала: “Піди, візьми телефон і переконайся, що він не відкритий”.

Так через 15 років американка несподівано забагатіла на 63 тис. доларів. “Якби я могла не продавати його ще 10 років, я б це зробила”, — каже вона. “Єдина причина, чому я продаю цей телефон, полягає в тому, що мені вже зараз потрібні гроші на підтримку мого бізнесу”.

Раніше BitukMedia розповідало про дві забуті на полиці книги, що збагатять бібліотекарку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі