П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На вагу галеонів: дві забуті на полиці книги збагатять бібліотекарку

Важливо

Британська бібліотекарка на пенсії Джанетт Таквелл вирішила продати перші видання книг про Гаррі Поттера з автографами автора. Дві перші книги саги оцінили в тисячі фунтів. Жінка забула, що понад 20 років тому Джоан Роулінг зробила їй подарунок.

Про це повідомляє Wales Online.

У 1999 році Джанетт Таквелл працювала вчителькою. Вона відвела школярів до книгарні на зустріч з автором книг про Гаррі Поттера, письменницею Джоан Роулінг. “Пам’ятаю, що мене дуже вразила її відданість справі та те, як вона відповідала на запитання дітей”, — згадує жінка. 

Після зустрічі з читачами Роулінг підписала два примірники першого видання книг “Гаррі Поттер та філософський камінь” та “Гаррі Поттер і Таємна кімната” і подарувала їх вчительці.

Джоан Роулінг підписала примірники першого видання своїх двох перших книг про юного чарівника і подарувала їх вчительці. Фото – Hansons / SWNS

Таквел прочитала подаровані книги, поставила їх на полицю і надовго забула про них. Через 23 роки вона дізналася, як високо тепер цінуються перші видання книг про юного чарівника, і зрозуміла, що подарунок Роулінг може принести їй несподіване багатство.

Оцінювачі аукціонного будинку Hansons дійшли висновку, що вартість кожної з її книг може сягати двох тисяч фунтів стерлінгів. Раритети підуть з молотка вже у березні. 

“Оригінальна фотографія є доказом, що зустріч у 1999 році справді відбулась. А це означає, що колекціонери по всьому світу можуть упевнено робити ставки”, — заявив книжковий експерт Hansons.

Як повідомляло раніше BitukMedia, відповідальні за екологію валлійські чиновники звернулися до фанатів “Гаррі Поттера” з проханням припинити приносити шкарпетки на “могилу Доббі”. Йдеться про пляж у Західному Уельсі, де проходили зйомки одного з епізодів фільму “Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 1”. Шкарпетки та інші фанатські речі загрожують флорі та фауні пляжу, наголошують природоохоронці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі