П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вражені українськими воїнами – німецький волонтер показав співвітчизникам Харківщину після окупації

Важливо

Німецький волонтер Матеуш Вензек привіз своїх співгромадян на зруйновану росіянами Харківщину. Таким чином хоче показати їм правду про російсько-українську війну. Німці привезли із собою гуманітарну допомогу для мешканців деокупованих територій.

Про це повідомляє ТСН.

Нацгвардійці показали іноземцям деокуповані села, які росіяни захопили у перші години початку повномасштабного вторгнення. Серед того, що побачили іноземці – зруйновані будівлі і колишні могили убитих місцевих.

“У нас у Німеччині є різна інформація. У тих людей, хто взагалі не знає українців, вони відкриті на пропаганду з Росії. І такі речі, що Україна сама убиває, що у вас нацисти і так далі. Тому це важливо, що наші друзья будуть розказувати їх сім’ям, що вони бачили”, – каже Вензек.

Від побачених наслідків російських злодійств німці розплакалися. А ось українські воїни їх щиро вразили.

“Дуже сумно бачити випробування, які випали українським воїнам. Але вони залишаються такими хоробрими, дружніми і мають такі теплі серця, що для мене було справжньою честю познайомитися з ними, поговорити, обійняти їх. Вражає, які ці молоді хлопці мого віку мотивовані. Вони боронять Україну та Європу”, – каже волонтерка з Німеччина Тамара.

Як повідомляло BitukMedia, 40-річні валлійці Клер-Ен Мітчел із Суонсі та її чоловік Дей везуть до України генератори та гуманітарну допомогу. Жінка каже, що побачивши таку несправедливість, яка коїться в Україні, вона не може просто сидіти осторонь. Загалом волонтерська група, до якої входить родина, доправить три карети швидкої допомоги, заповнені “гуманітаркою”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі