Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Я не можу бути осторонь і просто скиглити ” – валлійці везуть допомогу Україні

Важливо

40-річні валлійці Клер-Ен Мітчел із Суонсі та її чоловік Дей везуть до України генератори та гуманітарну допомогу. Жінка каже, що побачивши таку несправедливість, яка коїться в Україні, вона не може просто сидіти осторонь. Загалом волонтерська група, до якої входить родина, доправить три карети швидкої допомоги, заповнені “гуманітаркою”.

Про це пише Wales Online.

Минулого року Клер-Ен побачила, як волонтери допомагають українським біженцям у Вельсі і надихнулася цим. Згодом її будинок був завалений посилками, які їй несли і присилали люди, аби вона доправила їх в Україні. Загалом родина відправила в Україну речей на 300 тис. фунтів стерлінгів – $367 тис.

До початку повномасштабного російського вторгнення родина збирали гуманітарну допомогу для Сирії.

“Мені здається, що це частина моєї особистості. Важко сприймаю таку несправедливість. Ти не можеш просто сидіти осторонь і скиглити – “це неправильно”. Іди і зроби щось! Якби ми всі хоч трохи допомогли, я думаю, у світі стало б краще жити”, – каже Клер-Ен.

Подружжя візьме участь у поїздці разом із представниками Mission Ukraine – волонтерської групи, створеної громадянами Великої Британії та України для доставки допомоги в Україну. Вони везуть три машини швидкої допомоги, повні “гуманітарки”. Організація здійснила вже 21 місію. Нинішня поїздка отримала кодову назву “Місія Power Up”, що можна перекласти як “Подача Живлення” – везуть генератори та теплий одяг.

Завдяки діяльності українських біженців та місцевих волонтерів, вдалося організувати цілу кампанію. Клер-Ен розповідає, що місцеві продавали витвори мистецтва, проводили музичні концерти та збирали гроші. Із кінця лютого минулого року Mission Ukraine надіслала допомогу на суму понад 1 мільйон фунтів.

Зараз британські волонтери постарають привезти допомогу у села. А першим пунктом їхньої зупинки стане дитячий будинок на заході України.

Як повідомляло BitukMedia, британський рок-гурт Pink Floyd та фронтмен українського гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк завдяки синглу Hey, Hey, Rise Up зібрали понад $600 тис. Суму розподілять між українськими волонтерськими фондами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі