Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Досить шкарпеток! – екологи Уельсу звертаються до фанатів “Гаррі Поттера”

Важливо

Відповідальні за екологію валлійські чиновники звернулися до фанатів “Гаррі Поттера” з проханням припинити приносити шкарпетки на “могилу Доббі”. Йдеться про пляж у Західному Уельсі, де проходили зйомки одного з епізодів фільму “Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 1”. Шкарпетки та інші фанатські речі загрожують флорі та фауні пляжу, наголошують природоохоронці.

Про це розповідає Washington Post. 

Пляж Фрешвотер Вест у Західному Уельсі от вже багато років є місцем паломництва фанатів фільмів про Гаррі Поттера. Саме тут проходили зйомки епізоду, в якому помирає ельф Доббі. В память про персонажа на узбережжі знаходиться так звана “могила Доббі” з пам’ятним каменем. От до неї й приходять поттеромани, аби лишити шкарпетки, що є символом звільнення Доббі від служіння родині Малфоїв. Між іншим, 75 тис. людей щорічно! 

Втім, також на пляжі мешкає велика кількість диких тварин та рідкісних птахів, що гніздяться на землі. Фрешвотер Вест на державному рівні визнано заповідною зоною. 

Побоюючись, що екосистема пляжу може постраждати, екологічні чиновники навіть розглядали можливість знести меморіал. Але після тривалих дискусій було прийнято рішення зберегти могилу. Але лише за умови – “більше ніяких дарів для вбитого ельфа”. Місцева організація з охорони, збереження і ревіталізації пам’яток та місць природної краси, Національний траст, просить фанатів обмежитись фотографіями з меморіалом. Про це організація повідомляє на своєму сайті. Місце останнього спочинку Добі залишиться “для задоволення людей”.

Забруднення пластиком на сьогодні є однією з найактуальніших екологічних проблем світу.

Як повідомляло раніше BitukMedia, італійські науковці із Рима виявили часточки поліетилену, полівінілхлориду та поліпропілену у грудному молоці 26 із 34 матерів, які взяли участь у дослідженні. Споживання немовлятами пластику матиме згубний ефект на їх здоров’я, але він у сучасному світі всюдисущий.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі