П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Захисниці “Азовсталі” та родичі військових отримали престижного іспанського “Лева”

Важливо

Жінки, які боронили Маріуполь, та Асоціація родин захисників “Азовсталі” отримали нагороду “Солідарність” іспанського видання El Español. Від імені військових нагороду прийняла “Пташка” Катерина Поліщук.

Про це в Телеграмі повідомляє Асоціація родин захисників Азовсталі.

Нагороду жінкам-військовим та родичам бійців вручили 3 листопада у Мадриді на VII щорічній церемонії премії Los Leones de El Español 2022 (“Золоті леви”) .

“Лауреатами цього року стали захисниці Маріуполя та представниці Асоціації родин захисників Азовсталі, від імені яких нагороду із Золотим Левом отримали доброволець-парамедик Катерина “Пташка” Поліщук та дружина оборонця Маріуполя, представниця асоціації Ольга Андріанова”, – повідомляють в Асоціації.

Президент видання El Español Педро Рамірез сказав, що ларуентки поєднують у собі цінності, на яких стоїть видання.

Фото: Асоціація родин захисників “Азовсталі”/Telegram

“Свобода, справедливість, рівність, стійкість, незалежність, войовничість і, зрештою, авторитет – цінності, які продемонстрували ці жінки, як от парамедик Катерина Поліщук, яка протистояла облозі Азовсталі, а згодом з такою ж стійкістю терпіла російський полон, та Ольга Андріанова, дружина одного з захисників Маріуполя та співзасновниця асоціації, яка бореться за звільнення всіх полонених”, – наголосив Рамірез.

Як повідомляло BitukMedia, президент України Володимир Зеленський отримав престижну нагороду Oxi Courage Award від США. Її вручив вручив радник президента США із питань національної безпеки Джейк Салліван послу України Оксані Маркарової. Премію вручають щорічно чоловікові та жінці, які вчинили сміливі дії, що сприяли просуванню або збереженню свободи та демократії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі