П’ятниця, 10 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Бобри збудували найбільшу греблю в країні та врятували місто

Важливо

Бобри врятували британське місто Піккерінг, що у графстві Північний Йоркшир, від затоплення, яке могли б викликати урагани. За три роки водяні гризуни побудували найбільшу греблю в країні

Про це розповідає Daily Star.

Піккерінг з населенням у 7 тис. людей довгі роки потерпав від повеней через бурхливі потоки води з вересових пусток на північ від міста. Місцеве агентство з охорони навколишнього середовища заявило, що не може дозволити собі дорогу систему захисту від повеней. Після цього у лісі на річці неподалік міста поселили родину бобрів.

За якихось три роки бобри збудували природну перешкоду, яка захистила Піккерінг від затоплення. “Гризуни спорудили греблю з колод та палиць, а велика кількість мулу проросла і зміцнила греблю. Тепер її довжина становить майже 70 метрів. Це робить її найбільшою бобровою греблею у Великій Британії”, — пояснила еколог Кет Башфорт.

За три роки водяні гризуни збудували найбільшу боброву греблю в Англії. Зображення – Daily Star/Alamy Stock Photo

Дослідники з Університету Ексетера встановили, що величезна гребля допомагає відвести від міста надлишки води. Кілька додаткових гребель меншого розміру, які бобри збудували вниз за течією, уповільнюють просування води.

“Вони пересадили велику кількість ірисів з середини ставка уздовж своєї греблі, щоб залучити більше тварин”, — сказала Башфорт. В результаті в цій місцевості збільшилася кількість видр, і почали частіше з’являтися птахи – рибалочки та плиски.

Місцева радниця Джой Ендрюс зауважила: “Це чудовий приклад використання природних елементів для боротьби з повенями, а також для економії значної суми грошей на будівництві протипаводкових споруд”.

Фото – Forestry England

Раніше BitukMedia розповідало про тарганів-кіборгів, які рятуватимуть людей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі