Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Виліт літака затримало пташеня найменшого у світі пінгвіна

Важливо

Виліт літака із Міжнародного аеропорту Веллінгтона у Новій Зеландії затримали через появу пташеняти виду корора на злітній смузі. Поки злетка найменшого у світі пінгвіна ловили, пасажири чекали на 50-градусній спеці. Кажуть, малюк забрів задалеко від гнізда і виснажився.

Про це повідомляє UPI.

Птахи виду Пінгвін малий (корора за місцевою назвою) досягають лише 35 см у холці і є найменшими серед нині живих родичів. Важать близько 1,5 кг.

“Пілот і пасажири терпляче чекали, допоки співробітники аеропорту бігали за малим відвідувачем, щоб зловити його на надати допомогу. Датчики температури показували 50 градусів за Цельсієм, тож були вони не дуже щасливі”, – йдеться у повідомленні на сторінці аеропорту в Instagram.

Фото: wellingtonairport

Працівники зоопарку Веллінгтона перевірили здоров’я птаха і встановили, що це “злеток”, якщо можна так висловитися про пінгвінів. Пташеняті лише шість тижнів і воно навіть не оперилося повністю.

“Хоча він худий, голодний і трохи недобирає ваги, він у доброму стані”, – кажуть у зоопарку.

Тепер за тим, як корора наїдатиме жирок, слідкуватимуть місцеві ветеринари. Вони триматимуть його, допоки повністю не виросте доросле пір’я із водозахисною плівкою.

Як розповідало BitukMedia, у Стамбулі пасажирський літак турецької авіакомпанії Turkish Airlines не зміг злетіти за розкладом. Причиною повернення лайнера в термінал аеропорту став кіт, який втік від господарки і вештався по салону. Жінка намагалася непомітно провезти улюбленця без документів.

 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі