П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Трьох левів з України доставили у парк для тварин у Франції (ВІДЕО)

Важливо

Трьох левів з України доправили до парку для тварин поблизу міста Діжон в Бургундії (Франція). Це самець і дві самки. Поїздка хижаків тривала 4 дні (близько 88 годин).

Про це повідомили в Міжнародному фонді захисту тварин (IFAW), які і провели евакуацію цих великих котів.

Самець Атлас — півторарічний лев, якого врятували від приватного власника у Київській області. Тварина почала проявляти агресивну поведінку, ймовірно, через часті звуки бомбардувань. Його знайшли з пораненнями та сильною надмірною вагою.

Двом самкам, яких звуть Луладжа та Королева, близько двох років, їх разом врятували зі східного фронту України.

Левів тимчасово помістили до Центру порятунку диких тварин під Києвом, яким керують Наталія Попова та Help Animals of Ukraine. За підтримки IFAW вона змогла доставити левів до польсько-українського кордону. Звідти компанія з перевезення тварин M&M Zoo Service доправила їх до кінцевого пункту призначення у Франції.

Оскільки більшість великих котячих, яких вирощують у неволі, мають обмежені можливості догляду та не можуть бути випущені назад у дику природу, рятувальні організації наполегливо працюють над пошуком відповідних домівок, де тварини отримуватимуть довічну опіку, кажуть у IFAW.

“Леви не є домашніми тваринами — вони дикі, тому потребують кваліфікованого догляду спеціалістів, щоб якнайкраще задовольнити їхні фізичні та психологічні потреби”, – каже виконавча директорка громадської організації “Екодія” Наталія Гозак.

У Бургундії у левів з України почнеться нове життя. Після адаптації вони житимуть разом у вольєрі площею 5 тис. кв. м.

Як розповідало раніше BitukMedia, шотландський зоопарк прихистить азійського чорного ведмедя з України. Клишоногий ледве вижив під час російської окупації Ямполя на Донеччині. Українські військові врятували тварину у жовтні 2022 року. Відтоді він, як справжній український переселенець, колесить по Європі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі