Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

600 км пішки у російському тилу – ГУРівці знешкодили три ворожі бомбардувальники

Важливо

Українські розвідники пробралися на територію росії та пройшли пішки 600 км. Їм вдалося знищити один із літаків Ту-22M3 на аеродромі “Сольци” у Тульській обл. 13 серпня минулого року та ще два пошкодити. На 11-й день проведення операції загинув командир загону Олег Бабій. Він удостоєний звання “Герой України”, посмертно.

Про це йдеться на сайті ГУР.

Група під керівництвом полковника Олега Бабія змогла пішки дійти до аеродрому та завдати удару по літаках за допомогою безпілотників. Таким чином знищили один із літаків Ту-22M3, який запускає по Україні ракети типу Х-22. Ще два літаки пошкодили.

Повертаючись на підконтрольну Україні територію група Бабія потрапила у засідку. Розвідники вступили у нерівний бій із росіянами, у ході якого командир групи загинув. Сталося це на 11-й день походу.

“У цьому бою, 30 серпня 2023 року, прикриваючи відхід своїх бойових побратимів, український розвідник підполковник Олег Бабій зазнав смертельного поранення та загинув”, – ідеться в публікації.

Фото пресслужби президента України

Олег Бабій виконував завдання у зоні бойових дій із 2014 року (тоді у званні старшого лейтенанта). Після повномасштабного вторгнення здійснив ряд заходів на окупованій росіянами території та території рф.

За свій останній вихід 33-річний полковник Бабій був нагороджений посмертно званням Герой України та орденом “Золота зірка”.

У Героя залишилися дружина та двоє маленьких дітей. Молодшій дівчинці на час смерті батька виповнився рік.

Як повідомляло BitukMedia, боєць спецпідрозділу ГУР “Артан” із позивним “Конан” випав із моторного човна, який маневрував під обстрілом російського винищувача Су-24. Завдяки своїй інтуїції, чоловік зміг вижити 14 годин у Чорному морі, гребучи проти течії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі