П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Нова ера відпочинку”: Icon of the Seas, найбільший лайнер у світі, вирушив у перший круїз

Важливо

Icon of the Seas, найбільший у світі круїзний лайнер, вирушає у свій перший рейс з Маямі. Проте екологи занепокоєні – величезне судно виділятиме велику кількість метану, адже працює на зрідженому природному газі.

Про це пише ВВС.

Корабель перевищує розміром авіаносець: величезний Icon of the Seas завдовжки 365 метрів і завширшки майже 50 метрів. На своїх 20 палубах він може вмістити 7 600 пасажирів і 2 350 членів екіпажу. Лайнер відправиться в семиденну подорож по островах у тропіках і відкриє “нову еру відпочинку”, як стверджує компанія Royal Caribbean Group.

Квитки на семиденний тур східним Карибським регіоном давно розпродані. Вартість білетів на нього стартує від 200 тисяч гривень.

Будівництво Icon of the Seas обійшлось у два мільярди доларів. На кораблі сім басейнів, парк водних атракціонів із шістьма гірками, 40 ресторанів, клубів та барів, ковзанка.

“Icon of the Seas — це кульмінація понад 50 років мрій, інновацій і реалізації нашої місії —забезпечувати найкращі враження від відпустки. Це – найкраща сімейна відпустка для багатьох поколінь, яка втілює мрії для людей будь-якого віку на борту”, — заявив напередодні президент і генеральний директор Royal Caribbean Group Джейсон Ліберті.

“Хрещеним батьком” судна став аргентинський футболіст Ліонель Мессі, який захищає кольори клубу з Майамі.

Силову установку гіганта живить зріджений газ. Це вже викликає протести екологів, які стверджують, що викиди парникових газів, насамперед метану, виявляться більшими, ніж від звичайного палива. Директор морської програми Міжнародної ради з чистого транспорту (ICCT) Браян Комер вважає, що Icon of the Seas — це “крок у неправильному напрямку”. “За нашими оцінками, використання зрідженого природного газу в якості палива для судна продукує на 120% більше викидів парникових газів, ніж судновий газойль», — заявив Комер.

Круїзні лайнери, що працюють на зрідженому газі, викидають його просто в атмосферу. Ці викиди містять метан, що посилює парниковий ефект набагато сильніше за вуглекислий газ. Судна, які працюють на метанолі, вважаються набагато більш дружніми до екології.

Представники Royal Caribbean спростовують ці дані, заявляючи, що емісія Icon of the Seas на 24% нижча за встановлений бар’єр.

Як розповідало раніше BitukMedia, на новому круїзному лайнері Icon of the Seas встановлили кінетичну скульптуру “Перлина”, яка претендує на звання найбільшої у світі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі