Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найбільший у світі круїзний лайнер вперше вийшов у відкрите море (ВІДЕО)

Важливо

У Фінляндії завершили будівництво судна, яке має стати найбільшим у світі круїзним лайнером. Icon of the Seas вже здійснило свій перший вихід у відкрите море для ходових випробувань перед першим офіційним плаванням на початку 2024 року.

Детальніше розповіло видання CNN.

Icon of the Seas компанії Royal Caribbean International є гігантом завдовжки 365 метрів і вагою 250 800 тонн. Для порівняння – це все одно, що намагатись утримати на плаву дві вежі Сі-Ен Тауерс.

Коли в січні 2024 року лайнер вирушить у плавання просторами Карибського моря, він матиме 2805 кают, які сумарно вміщають 5610 осіб при розселенні по двоє. Екіпаж складає 2350 осіб. Максимальна кількість людей на борту може досягати 9950 осіб. Лайнер отримає 20 палуб, на яких будуть розміщені численні магазини та джакузі, а також 40 ресторанів, аквапарк та навіть концертний зал з фонтанами.

Судно буде обладнане 7 басейнами та 6 водними гірками. Icon of the Seas також має отримати найвищий водоспад, найвищу водну гірку, найбільший аквапарк та перший підвісний пейзажний басейн серед морських суден.

Лайнер будували на верфі Meyer Turku, одного з провідних суднобудівників Європи, у Турку (Фінляндія). Судно має приєднатися до флоту Royal Caribbean 26 жовтня, а дебютувати у морі – у 2024 році.

Нинішнім володарем титулу найбільшого у світі круїзного лайнера є ще одне судно флоту Royal Caribbean – Wonder of the Seas. Воно здійснило свій перший рейс у 2022 році. Довжина 18-палубного рекордсмена – 362 м.

Royal Caribbean International позиціонує Icon of the Seas як вершину еволюції круїзної лінії завдяки новітнім технологіям та 50-річному досвіду компанії.

Згідно із заявою Royal Caribbean, Icon завершив свою першу серію ходових випробувань 22 червня. “Під час цих ходових випробувань Icon of the Seas подолала сотні миль, протягом яких перевірено головні двигуни, корпус, гальмівні системи, кермо, рівень шуму та вібрації, — йдеться у заяві. – Все було зроблено вчасно, згідно з графіком, незважаючи на те, що відплиття довелося відкласти через вітер”. Відомо, що другу серію ходових випробувань заплановано на кінець 2023 року.

Корабель запропонує більше 40 варіантів пообідати, випити та розважитися, багато з яких включені у вартість круїзу. Є також 28 різних типів розміщення: розширено категорії для сімей, збільшено кількість планувань з видом на океан, відведено більше місць для групових мандрівників. Круїзна компанія заявляє, що це найдовший термін, який вона колись присвячувала “проєктуванню ідеальної домашньої бази”.

Icon of the Seas також перше судно Royal Caribbean International, що працюватиме на зрідженому природному газі та технології паливних елементів. Це один з етапів політики компанії до чистої енергії.

Галас навколо лайнера такий, що передпродажі круїзів стали рекордними. Icon of the Seas цілий рік виконуватиме круїзи у Карибському регіоні.

Як розповідало раніше BitukMedia, морський круїз тривалістю 3 роки пропонує компанія Life at Sea Cruises. Подорож вже можна планувати і бронювати. Лайнер вирушає зі Стамбула 1 листопада 2023 року. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі