П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ледь втримаєш в руках: студент вивів нову породу гігантських кролів (ВІДЕО)

Важливо

Молодий вчений з Мексики схрестив два види кроликів і в підсумку отримав абсолютно нову породу. Всі тварини Андреса (Кіро) Якіна гігантського розміру.

Про це розповідає Need To Know.

Завдяки генній інженерії з’явилися найбільші у світі кролі. Студент Андрес Якін використав фламандських гігантів – на сьогодні це найбільший у світі вид домашніх кроликів з вухами середнього розміру. Та схрестив їх із домашнім кроликом з довшими вухами.

У результаті вийшов просто величезний кролик з довшими вухами та лускучішою “шубкою”, ніж у типових фламандських велетнів.

Фото – Jam Press

Своїми розмірами фламандські гіганти нагадують собак  маленьких порід.  А завдяки тому, що вони більш слухняні, ніж домашні кролики звичайного розміру, вважаються практичними домашніми улюбленцями. 

Фламандських гігантів, які вважаються найбільшими в світі, розводять лише в Мексиці, Новій Зеландії та Каліфорнії. Там проводять роботи з їх швидкого розведення – аби тварини мали більше м’яса на тілі. Середній фламандський велетень важить близько 7 кг. Кролики Андреса, які ще не мають назви, трохи важчі — близько 10 кг, хоча він намагається збільшити їхній розмір ще більше. Використовуючи лише генетику, він вірить, що зможе виростити кроликів вагою понад 13 кг.

Мексиканському вченому лише 23 роки, і свій генетичний проєкт він запустив два роки тому під час вивчення ветеринарії та зоології в університеті. 

Як розповідало раніше BitukMedia, кролик отримав звання поліцейського офіцера.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі