П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найрозвинутіший дроїд-гуманоїд намалював кота, але вийшло не дуже вдало (ВІДЕО)

Важливо

Робот Амека, яку розробники із Engineered Arts із Корнвола називають найбільш розвинутим андроїдом, спробувала намалювати кота. Коли вона отримала зауваження щодо роботи, то почала дискутувати.

Про це повідомляє Daily Mail.

Амека розповіла, що генерує зображення, які малює, завдяки доступу до відкритої нейромережі Stable Diffusion.

Серед процесів, через які проходить зображення в інтелекті робота, – скелетонування. Це дуже сильне спрощення об’єкта так, щоб він був представлений лінією в один піксель. Потім вона перетворює зображення у векторне – тобто розбирає зображення на примітивні лінії та точки. Після цього визначає, як їй варто рухати рукою.

На відео розробник попросив намалювати кота, який має крутий вигляд. Амека зобразила тварину так, як запрограмована – це примітивний скелетований векторний малюнок. Наприкінці малювання дроїд поставила свій автограф.

Під час малювання Амека розмірковувала про котів, розповідала, що вони завжди знають, що нам потрібно і погоджуються, щоб їх погладили або попестили за вушком.

Амека сказала, що вона задоволена своїм малюнком. Коли ж розробник зауважив, що він дещо схематичний, вона відповіла – “Якщо вам не подобається моє мистецтво, ймовірно, ви в ньому не розбираєтеся”.

Як повідомляло BitukMedia, aнглійська інженерна компанія Engineered Arts об’єднала свого робота Aмека із технологією GPT3. Тепер робот не лише досконало наслідує міміку людини, а ще й розповідає дотепні скоромовки кількома мовами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі