Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Винайти велосипед: українець створив байк без коліс (ВІДЕО)

Важливо

Українець Сергій Гордєєв створив велосипед, що не має коліс. Це гусеничний велосипед, механіка руху якого нагадує танк. Винахід чоловік продемонстрував у власному відеоблозі, підписниками якого є майже 13,5 млн людей. 

Докладніше про винахід пише Pragmatika. 

Український інженер Сергій Гордєєв створює велосипеди з колесами різної форми. Але цього разу створив цілком “безколісну” модель.

Цього разу він встановив колісні ремені під незвичним кутом, що дуже нагадує механіку танка. Використовуючи силу цих ременів, велосипед набирає обертів та починає їхати.

Аби педалі приводили в рух ремінну систему, Сергій Гордєєв використав додаткову шестерню – вона з’єднує педалі з вершиною заднього колеса. Для стабільності колеса були надійно закріплені в двох точках, щоб зберігати кутовий нахил під час їзди на таком незвичному велосипеді.

Швидкість такого транспорту значно менша, ніж у звичайного байка, однак, схоже, що він більш стійкий.

На відео видно, як під час створення свого винаходу інженер вкористовує методи зварювання, свердління та згинання різних компонентів.

Це не перший велосипед Гордєєва, який не має коліс класичної форми. Раніше він вже створював велосипеди з трикутними та квадратними колесами.

Як розповідало раніше BitukMedia, чудернацький велосипед з деталей ретроавтомобіля зробив угорський винахідник Жольт Санісло. “Трабіциклі” – так називається його двоколісний винахід. За останній рік чоловік продав вже шість своїх велосипедів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі