П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найпросунутішого робота світу об’єднали із GPT – результат багатьом видається неоднозначним (ВІДЕО)

Важливо

Англійська інженерна компанія Engineered Arts об’єднала свого робота Ameca із технологією GPT3. Тепер робот не лише досконало наслідує міміку людини, а ще й розповідає дотепні скоромовки кількома мовами.

Про це повідомляє New York Post.

Ameca може зробити професію перекладачів непотрібною, адже здатна говорити – за її зізнанням – багатьма мовами, включаючи англійську, китайську, японську, французьку та німецьку. Також вона може перекладати свої вислови із одної мову на іншу.

При цьому робот гіперреалістично імітує людську міміку завдяки 17 моторам, які знаходяться всередині її голови. Розробники називають її “найбільш розвинутим роботом у вигляді людини у світі” та ідеальною платформою для “взаємодії між людиною та роботом”. Так, під час обдумування відповіді на питання вона злегка закочує очі і дивиться у лівий верхній куток.

Аби продемонструвати, що уміє робот, її попросили розповісти складну японську скоромовку – вона змогла зробити це двічі без помилок, та описати погоду у Пекіні, використовуючи мандаринський діалект китайської, а також передбачаючи погоду в Нью-Йорку американською англійською.

Хоча здібності робота ще не ідеальні. Ameca відповідала про погоду у Пекіні китайською, а коли її попросили розповісти про погоду у Парижі французькою, вона продовжила говорити китайською.

Коментатори під відео розділилися. Є ті, хто щиро вражений уміннями Ameca. Інших такі здібності робота торбують та тривожать.

“Я хотіла б, щоб це все лишилося фантастикою. Але схоже, у майбутньому у нас у всіх буде особистий робот. Це мене захоплює і засмучує одночасно”, – написав один із користувачів.

Як повідомляло BitukMedia, три робопси Boston Dynamics напишуть картини для виставки сучасного мистецтва та дизайну NGV Triennial. Вона пройде наприкінці року в австралійському Мельбурні. В ній бере участь сотня іменитих митців, серед яких Йоко Оно, Трейсі Емін і будинок високої моди Schiaparelli.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі