П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Робопси Boston Dynamics напишуть картини для виставки сучасного мистецтва

Важливо

Три робопси Boston Dynamics напишуть картини для виставки сучасного мистецтва та дизайну NGV Triennial. Вона пройде наприкінці року в австралійському Мельбурні. В ній бере участь сотня іменитих митців, серед яких Йоко Оно, Трейсі Емін і будинок високої моди Schiaparelli.

Про це розповідає The Guardian.

Бася, Бонні та Арчі – так звати робопсів. Вони в команді американської художниці польського походження Агнешки Пілат. Вона спеціалізується на зображенні машин і називає себе технооптимісткою.

Агнешка вже співпрацювала з Boston Dynamics та її робопсами: компанія попросила її написати портрет моделі Spot. Але тепер вперше в історії роботи будуть навчатися самостійному малюванню для участі у виставці. Завдання Агнешки – допомогти їм творити.

Робопси творитимуть під керівництвом художниці Агнешки Пілат. Фото – Aaron Richter

Виставка NGV Triennial відкриється у Національній галереї Вікторії у грудні та триватиме чотири місяці. Весь цей час Бася, Бонні та Арчі просто в залі писатимуть абстрактні картини. Робопси користуватимуться паличками олійної фарби та акриловим ґрунтованим полотном. Роботи будуть запрограмовані на розуміння цілої низки команд, які вони виконуватимуть у тому порядку, який вважатимуть за потрібне, – аж до напрямку руху механічної руки, сили натискання на полотно і того, малює вона точку чи лінію.

“Це як з маленькою дитиною. Якоїсь миті їй потрібно дозволити самому сісти в автобус. Ось приблизно такі у мене враження”, – сказала художниця.

Собака-робот Бася (ліворуч) працює над автопортретом у золоті. Фото – надано художником

Пілат і незвичайні творці Boston Dynamics входять до числа 100 художників та дизайнерів, що беруть участь у виставці, поряд з Йоко Оно, Трейсі Емін та паризьким будинком високої моди Schiaparelli.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Лондоні створюють копії відомих античних експонатів. Для цього фахівці з Інституту цифрової археології Оксфордського університету розробили Robotor.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі