Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Місяць на вулкані: жінка намагається встановити світовий рекорд

Важливо

Спортсменка Перла Лопес проведе 32 дні на найвищій горі Мексики. Альпіністка хоче стати першою жінкою, яка місяць проживе на вулкані Орісаба. Його висота – понад 5600 м.

Про це розповідає Yahoo.News 

Перла Лопес, відома також як Перла Тієріна, сподівається встановити світовий рекорд, проживши цілий місяць на вершині гігантського вулкана. А саме 32 дні на висоті 5636 метрів на Піко-де-Орісаба в штаті Веракрус. Жахливе випробування для більшості, але розвага для жінки, яка любить пригоди. Її челлендж розпочався 20 березня.

За словами 31-річної альпіністки, їй подобається кидати собі виклик і доводити тіло до краю. “Мені завжди подобалося робити щось незвичайне – те, на що мало хто насмілюється”, – каже Перла Лопес.

Екстремалку надихнуло досягнення іспанського альпініста Фернандо Гаррідо. 1986 року він два місяці провів на вершині Аконкагуа в Аргентині. Її висота – майже 7000 м.

Перед сходженням мексиканка пройшла медичне обстеження. Потрібно було переконатись, що вона має здорове серце та їй не загрожує висотна хвороба. Йдеться про захворювання, яке спричиняє кисневе голодування внаслідок зниження парціального тиску кисню у вдихуваному повітрі.

Перла розбила намет на 15 метрів нижче вершини. Це місце більше захищене від вітру і тепло від вулкана.

Щотижня до Перли приходить група підтримки з колег-альпіністів. Їй приносять їжу і чистий одяг, забирають сміття. А медик перевіряє стан її здоров’я – стежить за рівнем кисню та артеріальним тиском.  Спортсменка, зізнається, що інколи їй буває важко. Серед проблем, з якими вона стикається, — сильні вітри, електричні грози, переохолодження, але вона продовжує все долати.

“Я хочу бути джерелом натхнення для всіх тих жінок, які шукають мотивацію, яка б спонукала їх продовжувати докладати зусиль, бути постійними та не здаватися, попри перешкоди”, – каже Лопес.

Вона взяла з дому деякі речі, щоб не нугьгувати на вершині і мати чим зайняти себе. “Я ніколи не буваю самотньою, у мене надто багато книг для читання, і я медитую. У мене є Біблія, яку я читаю завжди, щоб підтримувати мене духовно та ментально сильною”.

Історією своєї пригоди Перла Лопес ділиться в Instagram, @perlatijerina_, де на неї підписалося понад 2700 людей.

Якщо все піде за планом, альпіністка спуститься з гори 20 квітня.

Як розповідало раніше BitukMedia, чоловік підкорив найвищу гору у костюмі-трійці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі