Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Віртуальна ведуча новин працює на базі штучного інтелекту (ВІДЕО)

Важливо

Віртуальну ведучу новин, створену на базі штучного інтелекту, показав у Кувейті веб-сайт Kuwait News. Федха розмовляє арабською та “уособлює багатонаціональне населення країни”.

Про це повідомляє The Guardian.

“Я Федха, перша ведуча в Кувейті, яка працює на базі штучного інтелекту в Kuwait News. Яким новинам ви надаєте перевагу? Давайте послухаємо вашу думку”, — каже ведуча арабською мовою.

Федха – ім’я віртуальної ведучої. Це жінка з непокритим світлим волоссям, одягнена в піджак і футболку. Оце світле волосся ведучої уособлює багатонаціональне населення країни, в якій проживає велика кількість експатріантів, розповідають у медіа.

Фото – Kuwait Times

Федха – старовинне кувейтське ім’я, яке перекладається як срібло або метал. “Ми завжди уявляли роботів сріблястого та металевого кольору, тому у Федсі ми об’єднали ці уявлення”, – розповіли в Kuwait News.

Абдулла Бофтейн, заступник головного редактора Kuwait Times та Kuwait News, назвав появу Федхі експериментом щодо визначення потенціалу штучного інтелекту (ШІ) у сфері створення “нового та інноваційного контенту”. За його словами, у майбутньому Федха може навчитися розмовляти з кувейтським акцентом та розміщувати добірки новин у твіттер-акаунті Kuwait News, який вже налічує 1,2 млн підписників.

Зараз Федху можна побачити на сайті Kuwait Times – першої щоденної англомовної газети у Перській затоці, заснованої у 1961 році. Перше 13-секундне відео Федхі викликало бурхливу реакцію в соціальних мережах, включно з журналістами.

Швидкий розвиток штучного інтелекту в усьому світі збільшив перспективи переваг у таких сферах, як охорона здоров’я, але також підвищив побоювання щодо його потенціалу у поширенні дезінформації та загрозі робочим місцям і художній цілісності.

Кувейт посів 158 місце зі 180 країн і територій в Індексі свободи преси “Репортерів без кордонів” за 2022 рік.

Як розповідало раніше BitukMedia, англійська інженерна компанія Engineered Arts об’єднала свого робота Ameca з технологією GPT3. Тепер робот не лише досконало наслідує міміку людини, а ще й розповідає дотепні скоромовки кількома мовами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі