Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кішка Лагерфельда стане головною зіркою червоної доріжки

Важливо

Улюбленицю Карла Лагерфельда, кицьку на ім’я Шупетт, запросили на бал Інституту костюма Метрополітен-музею в Нью-Йорку – Met Gala. Цього року захід буде присвячений спадщині дизайнера.

Про це пише New York Post.

Бал заплановано на 1 травня. Інформацію про запрошення підтвердив агент кішки Лукас Берульє. Що Шупетт робитиме на Met Gala, не уточнюють. Певно, вона стане головною зіркою червоної доріжки.

Цього року тварині виповниться 12 років. Її першим господарем був французький манекенник Батіст Джабіконі. Одного разу він попросив Лагерфельда доглянути вихованку на час його поїздки до батьків на різдвяні канікули, але назад її так і не отримав. Дизайнер настільки полюбив Шупетт, що залишив її собі.

Фото – choupetteofficiel 

Лагерфельд не був одружений та не мав дітей. Після смерті свого партнера Жака де Башера у 1989 році він жив сам. У 2013 році Лагерфельд, за його словами, “закохався” у цю бірманську кішку. Видання цитували дизайнера, який казав, що якби це було можливо, він би взяв з Шупетт шлюб.

Карл Лагерфельд обожнював свою кішку, тож навіть в його фірмовому магазині продавали фігурки дизайнера з улюбленицею на руках. Коли кутюр’є запитали, як Шупетт змінила його життя, той відповів: “Я думаю, що став кращим. Вона дає енергію. Коли вона поруч зі мною, я почуваюся немов заряджений телефон”.

Фото – @CHOUPETTESDIARY

Кутюр’є дбав про свою білосніжну вихованку, присвятив їй книгу та кілька колекцій одягу. У кішки навіть є особистий обліковий запис в Інстаграмі.

Згідно з New York Times, ще за життя дизайнера за кішкою доглядали дві особисті покоївки. Вони розважали її та забезпечували бездоганний зовнішній вигляд, стежили за здоров’ям її шерсті та очей. У кицьки були свій охоронець, лікар і шеф-кухар. Шупетт подорожувала у спеціальному перенесенні від Louis Vuitton, їла з порцеляни Goyard, а її срібні миски та щітки возили у спеціальному футлярі, розробленому для неї Карлом…

Після смерті 85-річного Лагерфельда у 2019 році, опікуном тварини стала  колишня економка дизайнера Франсуаза Касот. Улюблениця Лагерфельда успадкувала його багатомільйонні статки, живе у Парижі і продовжує розкошувати, як і за життя свого господаря. Є в пухнастої блакитноокої кицьки і власні заробітки. Як писали ЗМІ, вона заробила на фотозйомках близько трьох мільйонів фунтів. Лагерфельд полюбляв жартувати, що його кішка – “заможна дівчинка”.  

Улюблениця модельєра за час своєї власної кар’єри знялася в рекламній кампанії бренду косметики Shu Uemura і стала музою однієї з колекцій бренду Karl Lagerfeld. Кішка позувала для обкладинок Vogue з Ліндою Євангелістою, Madame Figaro з Карлом Лагерфельдом, а пізніше стала обличчям марки автомобілів Opel.

Фото – @CHOUPETTESDIARY

За кожну зйомку вона отримувала гонорар. Карл Лагерфельд, за його власним зізнанням, “надмірно завищував суму контракту, аби Шупетт зайве не працювала”.

Є в шикарної кішки є однойменна благодійна організація – Choupette Fund, яка допомагає котам-безхатькам.

Чи відвідає Шупетт бал в The Met, Берульє поки не дав чіткої відповіді. Немає сумнівів, що муза Лагерфельда живе добре. “Зрештою, вона кішка — їй потрібна хороша їжа, догляд і любов. Вона добре їсть”, – сказав він. “Очевидно, що вона не літає на приватних літаках і на неї щодня не працюють 10 людей, але Франсуаза з нею повний робочий день. Саме цього хотів для неї Карл”.

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені підказали, як нам спілкуватися зі своїми котами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі