П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Надихалися океаном: “Перлина” стала найбільшою кінетичною скульптурою в світі (ВІДЕО)

Важливо

На новому круїзному лайнері встановили кінетичну скульптуру “Перлина”, яка претендує на звання найбільшої у світі. Її розміри вражають: 16 м у діаметрі та 13,7 м заввишки. Арт-об’єкт складається з 3 тис. рухомих плиток, якими “керує саме море”.

Про це розповідає New Atlas.

Автори “Перлини” — дизайнери американської студії медіахудожників Breakfast. Вони презентують свою роботу як найбільшу кінетичну скульптуру в світі. За словами творців, вони надихалися океаном, тому їхнє творіння рухливе, але його активність не запрограмована заздалегідь. 3 тисячі плиток “Перлини” непередбачувані, як море.

Складна інсталяція у вигляді відкритої сфери встановлена над сходами, які ведуть до другого поверху круїзного корабля Icon of the Seas. Пасажири проходять всередину неї і бачать дивовижний візерунок, що постійно змінюється. Перед очима глядачів рухливі плитки імітують хвилі або легкий бриз, динамічну або спокійну поверхню океану, зорепад або інші явища природи.

“Кожна плитка укладена в послідовності Фібоначчі, що повторює візерунки, характерні для морської флори та фауни. На рух скульптури впливають дані про припливи і вітри в Карибському басейні в режимі реального часу. Ця особливість дозволяє їй безперервно трансформуватись, відбиваючи поточні умови навколишнього середовища”, — пояснюють дизайнери.

За словами авторів, скульптура здатна передати суть океану, який постійно змінюється. В результаті “Перлина” відображає умови за бортом корабля в той момент, коли він здійснює свою прогулянку Карибським басейном.

Творці працювали над скульптурою понад чотири роки. Деталі виготовляли за індивідуальним замовленням, наприклад, плитки виробляли в США та Фінляндії. Потім кожну з 3-х тисяч плиток з’єднали лінійним приводом, який приводить їх в рух за сигналом комп’ютера — відкриває, нахиляє або повертає в різних напрямках, створюючи візерунки.

Як розповідало раніше BitukMedia, митець із Ковеля на Волині Олег Годунов створив скульптуру у вигляді навушників AirPods від Apple. Каже, це найбільша модель таких навушників у світі. Вони мають динаміки і з них можна слухати музику.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі