Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дешевше за квартиру у центрі Києва – на продаж виставили ідилічний острів із пабом і вівцями (ФОТО)

Важливо

Острів Санда між Шотландією та Північною Ірландією виставили на продаж за $3,1 млн. Острів пов’язаний із древніми королями та Полом Маккартні. На його 1,8 кв. км площі є сім будинків та паб. І це коштує дешевше, ніж елітна квартира в Печерському районі Києва.

Про продаж острова повідомляє CNN.

Острів Санда зробив свого часу популярним Пол Маккартні та рок-гурт Wings, коли записали у 1977 пісню Mull of Kintyre.

Острів має глибоку історію. Його відвідав шотландський король Роберт І Брюс – головний герой поеми Лесі Українки “Роберт Брюс, король Шотландський”, персонаж фільму “Хоробре серце”.

Бував тут і норвезький король Хакон. Каплиця на острові пов’язана зі святим Колумбом і святим Нініаном.

Серед відомих колишніх власників острова – Джек Брюс, басист першого у світі супергурта Cream (помер 2014-го).

Дістатися до острова можна човном чи на вертольоті. Житлові будинки можуть розмістити 26 людей.

Також є таверна “Байрон Дартон”, названа на честь корабля, який розбився поблизу у 1946-му. Ліцензія на продаж там алкоголю досі діє.

Також на острові живуть 55 чорномордих овець (як Баранчик Шон). Раніше тут була ферма, але вона закрилася, тож тварини гуляють, як самі собі знають. Їх продають разом із островом.

Живлення острова здійснюють кілька генераторів на викопному паливі, але продавці не проти, аби новий власник встановив відновлювальні джерела енергії.

На острові живуть два види бакланів, гагарки, трипалі мартини, тупики та багато інших птахів.

У ясний день із острова можна бачити гори Антрім в Ірландії. Сам острів має висоту 23 м над рівнем моря.

Санда називають “Острів-ложка” через візуальну схожість на перевернуту ложку. Також це один із небагатьох шотландських островів, де друкують власні поштові марки.

Фото: https://www.knightfrank.com/

У агентстві Knight Frank, яке продає острів, кажуть – острів може купити якийсь самітник для себе; його можна перетворити на туристичну атракцію або розвивати там фермерство.

Насправді, острів коштує недорого. У Печерському районі Києва, наприклад, на Липках квартири на OLX коштують дорожче на близько $1,5 млн – $3 млн.

Як повідомляло BitukMedia, валлійська компанія Bardsey Island Trust шукає двох осіб, які мешкатимуть і працюватимуть наглядачами на віддаленому крихітному острові Бардсі (валлійська назва – Енлі). За повір’ям, там знаходиться могила чарівника Мерліна, радника короля Артура. Працівникам платимуть £11.44 за кожну годину перебування на острові.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі