Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Годинник найбагатшого пасажира “Титаніка” виставлять на продаж

Важливо

Золотий кишеньковий годинник Джона Джейкоба Астора IV – найбагатшої особи на борту затонулого “Титаніка” – виставлять на аукціон. Мільйонер загинув під час аварії лайнера, але його вагітна дружина Мадлен врятувалася.

Про це повідомляє CNN.

Годинник “Джека Асса”, як його називала свого часу преса, продадуть у суботу 27 квітня серед інших цінних речей у Вілтширі, Англія. Торгами займеться аукціонний дім Henry Aldridge & Son.

За годинник планують отримати від $125 тис. до $188 тис.

Годинник знайшли на тілі мільйонера. Також збереглися золоті шпонки, перстень із діамантом, гроші і записник. Речі передали сину багатія – Вінсенту.

У 1935-му Вінсент відремонтував годинник. Пізніше він подарував його на христини сину Вільяма Доббіна IV, який служив виконавчим секретарем у “Джека Асса”.

Родина Доббінів дуже берегла годинник, а наприкінці 1990-х виставила його на аукціон.

Джон Джейкоб Астор IV –  американський мільйонер, бізнесмен, письменник, член відомої роди. Його батько монополізував торгівлю хутром у США та займався контрабандою опіуму із Китаю та став магнатом із торгівлі нерухомістю. Сам “Джек Асс” був американським підполковником Іспансько-американської війни.

Як повідомляло BitukMedia, на аукціоні в Бостоні продали годинник, який розплавився під час бомбардування Хіросіми (Японія) у 1945 році. Новий власник виклав на нього понад 31 тис. доларів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі