Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Момент, коли історія змінилася назавжди”: продали годинник, що розплавився під час бомбардування Хіросіми

Важливо

На аукціоні в Бостоні продали годинник, який розплавився під час бомбардування Хіросіми (Японія) у 1945 році. Новий власник виклав на нього понад 31 тис. доларів.

Прог це повідомляє Associated Press.

За даними RR Auction, маленький годинник з латуні знайшов у руїнах Хіросіми британський солдат, який перебував в Японії в ході гуманітарної місії з доставки предметів першої необхідності та оцінки потреб.

Кришталь артефакту потьм’янів, а стрілки залишилися цілими. Вони показують точний час, коли американський бомбардувальник B-29 завдав ядерного удару по японському місту — 8:15 ранку.

“Ми щиро сподіваємося, що ця річ стане яскравим освітнім символом, який не лише нагадає нам про жертв війни, а й наголосить на руйнівних здібностях людства. Цей наручний годинник фіксує точний момент, коли історія змінилася назавжди”, — сказав Боббі Лівінгстон, виконавчий віце-президент RR Auction.

Фото – RR Auction

Серед інших лотів аукціону є підписаний примірник “Маленької червоної книжечки” колишнього китайського лідера Мао Цзедуна, проданий за 250 тис. доларів. Також на торги було виставлено підписаний чек першого президента США Джорджа Вашингтона та контрольний список підготовки астронавта Базза Олдріна, який одним з перших висадився на Місяці.

Як розповідало раніше BitukMedia, зубний протез із золотим кріпленням, що належав колишньому британському прем’єр-міністру Вїнстону Черчиллю, продали на аукціоні за £18 тис. ($22,6 тис.). Цю вставну щелепу політик носив, коли оголошував свою знамениту промову “Ми битимемося на пляжах” під час Другої світової війни в 1940 році.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі