Понеділок, 13 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Саме розчарування якесь! – “Моні Лізі” можуть надати власні “апартаменти”

Важливо

Французький музей Лувр у Парижі планує перемістити знамениту картину Леонардо да Вінчі “Мона Ліза” із загальної експозиції до окремої кімнати у підвалі. Це зроблять, оскільки у залі люди не можуть гідно оцінити полотно. Через величезну чергу відвідувачі розглядають картину лише 50 секунд, що веде до розчарування.

Про це повідомляє Artnews.

Щороку Лувр відвідують близько 9 млн осіб. 80% відвідувачів щодня приїжджають до музею лише заради “Мони Лізи”.

Однак, компанія CouponBirds проаналізувала відгуки відвідувачів, і визнала, що “Мона Ліза” – очільниця антирейтингу знаменитих музейних творів, які розчаровують відвідувачів. Про неї негативно відгукнулися 37,1%.

Найбільшою проблемою відвідувачі назвали натовп довкола картини у 711-му залі Лувра.

До речі, найбільш позитивно відвідувачі відгукнулися про картину “Палаючий червень” британця Фредеріка Лейтона, 94% позитивних відгуків.

Що ж до “Мони Лізи”, то люди скаржаться, що вистоюють довгу чергу, а пороздивлятися полотно можуть менше хвилини. Хоча за результатами аналізу, Лувр є жертвою власного успіху загалом, це стосується не лише полотна Леонардо.

Директорка Лувра Лоранс де Кар  занепокоєна таким низьким рейтингом картини.

“Ми не дуже гостинно поводимося із відвідувачами у залі (де висить картина), а отже робимо нашу роботу не достатньо добре”, – каже де Кар.

“Завжди неприємно, коли ви не надаєте відвідувачам найкращий прийом, і це стосується “Мони Лізи”. Сьогодні, мені здається, потрібне краще рішення”, – каже вона.

Тож для “Мони Лізи” створять власне приміщення. Деталі поки не розкривають, але планують витратити на нього 500 млн євро у рамках реконструкції.

Як повідомляло BitukMedia, картину австрійського художника Густава Клімта, яка вважалася загубленою з 1925 року, продали на аукціоні у Відні за €30 млн. . Незакінчений «Портрет фрейліни Лізер» — одна з останніх робіт митця, яка викликала «величезний ажіотаж» у світі мистецтва відтоді, як було знайдено у січні 2024 року. Проте у результаті було продано по нижній межі своєї оцінної вартості (€30–50 млн). Ставки стартували з €28 млн. Як уточнюється на сайті аукціонного будинку Auktionshaus im Kinsky, картину придбав покупець з Гонконгу.

 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі