Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Режисер”: стартують зйомки фільму про Олександра Довженка

Важливо

В Одесі розпочалося виробництво біографічної драми Костянтина Коновалова “Режисер”. Кінострічка присвячена Олександру Довженку та розповідатиме про Одесу 1926 року. В Одеській кіностудії говорять про один з наймасштабніших в Україні кінопроєктів.

Про це повідомила Одеська кіностудія. 

Зйомки фільму “Режисер” є досить символічними, адже цьогоріч виповнюється 130 років з Дня народження Олександра Довженка.

Біографічна драма тривалістю 100 хвилин розповідає про те, як карикатурист і літератор-початківець Сашко Довженко робить перші кроки у кіно, стає професійним режисером. Лише за три роки роботи на Одеській кінофабриці, з 1926-го до 1929-го, Довженко здобув всесвітню славу та став кінокласиком. Його роботи включені у список 12 найкращих фільмів усіх часів і народів.

В фільмі глядач побачить також таких історичних постатей як Юрій Яновський, Амбросій Бучма, Іда Пензо, Яков Лівшиць, Юрій Тютюнник, Петро Чардинін, Мухсин Эртугрул Бей, Микола Козловський та багатьох інших.

“Автори фільму втілюють суто одеську історію. Ми створюємо абсолютно український фільм, що занурює глядача в атмосферу сторічної давнини, яка має паралелі із сьогоденням”, – йдеться у повідомленні кіностудії.

Режисером майбутньої повнометражної художньої стрічки виступає Костянтин Коновалов, який зняв історично-пригодницьку картину “Фортеця Хаджибей”. Автори сценарію – Костянтин Коновалов, Сергій Тримбач, оператор-постановник – Володимир Гуєвський, генеральний продюсер – Андрій Осіпов, продюсери – Ганна Дочева, Юрій Калиновський, Вадим Махомед, науковий консультант проекту – Віра Агеєва.

Кінопроєкт “Режисер” став одним із переможців 16-го конкурсного відбору Держкіно. Фільм створюється за підтримки Державного агентства з питань кіно. Зазначають, що цей кінопроєкт — “один з наймасштабніших в Україні”.

Дивіться тизер фільму “Режисер” Костянтина Коновалова, презентований у  2022 році.

Як розповідало раніше BitukMedia, HBO Europe, один з найбільших стрімінгових сервісів світу, придбав для показу українську стрічку “Як там Катя?”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі