П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

HBO Europe придбав права на показ української драми “Як там Катя?” (ВІДЕО)

Важливо

HBO Europe, один з найбільших стрімінгових сервісів світу, придбав для показу українську стрічку “Як там Катя?”. Вона офіційно зʼявиться на платформі після міжнародного та національного прокату. В українських кінотеатрах фільм Крістіни Тинькевич вийде вже 25 січня.

Про це повідомила сторінка стрічки “Як там Катя?” у Facebook.

“HBO – надпотужний та престижний бренд, – каже режисерка та авторка сценарію стрічки Крістіна Тинькевич. – Його кураторський вибір завжди є гарантією якості для глядача. Маю за честь те, що нашу стрічку покажуть разом із роботами визнаних світових митців”. 

Головна героїня Анна (Анастасія Карпенко) – лікарка швидкої, сильна жінка, яка є опорою для своєї родини і мріє подарувати краще життя своїй дочці Каті. Але неочікувана трагедія, руйнує всі мрії (плани) і залишає героїню на одинці з байдужою системою і безмежною втратою.

Стрічка не розповідає про події військових часів, але все одно є вкрай актуальною для сучасної України. “Головна героїня стикається з травмою. Вона проходить прийняття, переживання, переосмислення. І на жаль, за останні півтора роки – цей той досвід, який став знайомим мільйонам людей. Можливо, для когось цей фільм стане терапевтичним досвідом”, – розповіла Крістіна Тинькевич.

“Купівля сервісом HBO Europe фільму дає сигнал кіномитцям про те, що вони можуть успішно конкурувати на міжнародних ринках”, – ідеться у пресрелізі кінодистрибʼютора Adastra Cinema

Головні ролі виконали Анастасія Карпенко, Катерина Козлова, Тетяна Круліковська, Олексій Череватенко, Ірина Веренич-Островська, Віктор Жданов та інші. Продюсерами виступили Ольга Матат, Влад Дудко та Сергій Коннов.

Стрічка є однією з найуспішніших в історії нашої країни та отримала численні позитивні відгуки від критиків та глядачів по всьому світу.

Премʼєра фільму відбулась на 75-му кінофестивалі у Локарно в конкурсній програмі Concorso Cineasti del presente. Картина отримала дві нагороди фестивалю – спеціальний приз журі Ciné+ та приз за кращу акторську гру для Анастасії Карпенко.

“Як там Катя?” також відзначили на кінофестивалі CinEast Festival у Люксембурзі. Стрічка отримала Приз кінокритиків кінофестивалю. Також картина була відзначена головним призом фестивалю Around The World in 14 Films в Берліні.

Загалом фільм “Як там Катя?” побачили глядачі понад 30 кінофестивалів по всьому світу.

Як розповідало раніше BitukMedia, з 8 лютого в українському прокаті можна буде побачити фільм “Інший Франко”. Стрічка присвячена видатному синові великого батька — Петру Франку, науковцю, льотчику, одному із засновників української авіації.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі